ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: «Ευθύνη απ΄ όλους και εθνικό μέτωπο»

Μπακογιάννη: «Ευθύνη απ΄ όλους και εθνικό μέτωπο»

«Ευθύνη απ' όλους και εθνικό μέτωπο για την προστασία της ομαλότητας ενόψει της επώδυνης μετάβασης στη μεταμνημονιακή εποχή» ζήτησε στην ομιλία της επί του προϋπολογισμού του 2015 η Ντόρα Μπακογιάννη, συμπληρώνοντας πως, ακόμα και αν η αντιπολίτευση απορρίψει τη συνεννόηση για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, «αυτή η Βουλή έχει την πλειοψηφία των βουλευτών εκείνων, που αντιλαμβάνονται την ευθύνη τους προς τις νέες γενιές».

Στην ομιλία της η κα Μπακογιάννη σημείωσε πως -παρά την ώρα που "η Ελλάδα κινδυνεύει" από μια σειρά διεθνών και διμερών κρίσεων- ο πολιτικός διάλογος γίνεται "σαν να είμαστε σε συνθήκες εργαστηρίου".

«Η πολιτική αντιπαράθεση για το χρέος, ξεκινά σαν να αποφασίζουμε μόνοι μας για τη διευθέτησή του. Η ομφαλοσκόπηση και η εσωστρέφεια αρχίζει και μας κοστίζει σημαντικά» σημείωσε η βουλευτής και πρόσθεσε: «Η μετάβαση στην εποχή της εξωστρέφειας θα γίνει με επώδυνο τρόπο - και για να προστατέψουμε την ομαλότητα, χρειάζεται ευθύνη απ' όλους. Χρειάζεται να συμπτύξουμε ένα εθνικό μέτωπο, που δεν σημαίνει ταύτιση, αλλά συμφωνία στα βασικά και στα αυτονόητα. Όλοι ξέρουμε πως η χώρα κινδύνευσε να βρεθεί εκτός ευρώ μετά το 2010, κινδύνευσε από την οξύτητα, την πόλωση, τον λαϊκισμό, τις πελατειακές και συντεχνιακές λογικές, τον πολιτικαντισμό, την πλήρη ασυνεννοησία».

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε, ούτε με μισές αλήθειες, ούτε με τα εξωπραγματικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρέπει να συμφωνήσουμε στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, στους εθνικούς μας στόχους, σε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για τη χώρα, στην αναθεώρηση του Συντάγματος, στον προσδιορισμό της ημερομηνίας των εκλογών» σημείωσε η κ. Μπακογιάννη, η οποία απευθυνόμενη στην αξιωματική αντιπολίτευση είπε: «Στον ΣΥΡΙΖΑ, έχετε πλέον την αίσθηση της ζωτικής πραγματικότητας. Μην αγκυλώνεστε σε ιδεοληψίες του παρελθόντος».

Σχετικές ειδήσεις