ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεκτό κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το νέο ΕΣΠΑ

Δεκτό κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το νέο ΕΣΠΑ

Δεκτό κατά πλειοψηφία, επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολο του, έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, το οποίο συζητήθηκε σε μία συνεδρίαση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Υπέρ της αρχής και στο σύνολο του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ ορισμένα άρθρα του υπερψηφίστηκαν και από βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται πάντως ότι είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση, με την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι η πλήρης διαφάνεια, καθώς και η απλούστευση των διαδικασιών απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων, που αναμένεται να φθάσουν μέσα στα επόμενα επτά χρόνια τα 27 δισ., χαρακτηρίζοντάς το «μοχλό ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία».

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης υποστηρίχθηκε, μεταξύ άλλων, ότι είναι μη ρεαλιστικοί οι στόχοι, εστιάζοντας κυρίως την κριτική της στα αυστηρά χρονοδιαγράμματα και στους περιορισμούς που ακυρώνουν το αναπτυξιακό πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισε το νομοσχέδιο, τον κατηγόρησε ότι στην ουσία αρνείται τα 27 δισ. ευρώ που θα έρθουν στη χώρα…

Σχετικές ειδήσεις