ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας φέρνει την αντιπολίτευση προ των ευθυνών της

Ο Τσίπρας φέρνει την αντιπολίτευση προ των ευθυνών της

Στα ύψη ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο με τα βλέμματα να στρέφονται σήμερα, Δευτέρα (30/03/2015) στο Κοινοβούλιο και στη σύγκρουση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΕΝΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου να διεξαχθεί στις 20:00 το βράδυ συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με βάση το άρθρο 142Α.

Ο πρωθυπουργός θέλει να ενημερώσει το Σώμα σχετικά με τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και τη δανειακή σύμβαση, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για τη λίστα μεταρρυθμίσεων, η οποία πρόκειται να κατατεθεί στο Eurogroup, ώστε να δοθεί το «πράσινο φως» για αποδέσμευση τμήματος της δόσης για την Ελλάδα και ενώ η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να κάνει έναν αναλυτικό απολογισμό του δίμηνου κυβερνητικού έργου και βάσει αυτού να καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν ξεκάθαρα αν συντάσσονται με τις κινήσεις της κυβέρνησης που ελαφρύνουν τα βάρη των φτωχότερων στρωμάτων.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός αναμένεται να προκαλέσει τους πολιτικούς τους αντιπάλους να πουν με σαφήνεια αν συμφωνούν ή διαφωνούν με τα όσα προβλέπουν οι δύο ψηφισμένοι νόμοι, για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών σε εφορίες και Ασφαλιστικά Ταμεία.

Όπως τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι, ο κ. Τσίπρας θα φέρει την αντιπολίτευση προ των ευθυνών της. «Είναι ώρα ευθύνης για όλους», αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός και να θέσει στους αντιπάλους του το δίλημμα «ή με εμάς ή με τη Μέρκελ».

Ο πρωθυπουργός θα επισημάνει τα επιτεύγματα της κυβέρνησης μέχρι σήμερα, θα υπογραμμίσει τις πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων, το άνοιγμα του φακέλου της Siemens, αλλά και τη βούληση για σύγκρουση με την εγχώρια διαπλοκή και τα συμφέροντα, ζητώντας από την αντιπολίτευση τη στοιχειώδη στήριξη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας θα αφήσει εκ νέου αιχμές κατά της διαπλοκής που δεν αφήνει την κυβέρνηση να εργαστεί.

Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει επίσης να στείλει και ένα μήνυμα προς την «εσωκομματική αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ακούγονται φωνές διαμαρτυρίας για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση. Το μήνυμα που θέλει να στείλει, σύμφωνα με συνεργάτες του, είναι να πάρουν όλοι θέση.

«Εγώ δεν είμαι Σαμαράς, το Μνημόνιο και οι πολιτικές λιτότητας, είναι απέναντί μας», είναι μια φράση που ακούγεται στο Μαξίμου.

Σχετικές ειδήσεις