ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Δεν θέλουν βοήθεια, επιθυμούν το διχασμό

Σαμαράς: Δεν θέλουν βοήθεια, επιθυμούν το διχασμό

Πυρά κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου αλλά και κατά του πρωθυπουργού, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, εξερχόμενος του Κοινοβουλίου μετά την αποχώρηση της ΝΔ από τη συνεδρίαση της ολομέλειας.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Κωνσταντοπούλου δυναμίτισε το κλίμα στην αίθουσα υπό το βλέμμα ενός αμήχανου και αμίλητου πρωθυπουργού.

Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τη συναίνεση αλλά τον διχασμό, ενώ έκανε λόγο για συντονισμένη δράση από το ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή με στόχο τη ΝΔ.

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα ανεχτεί ποτέ φαινόμενα σαν τα αποψινά στην αίθουσα της ολομέλειας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων πάντως για το αν θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο κ. Σαμαράς απέφυγε να απαντήσει.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σαμαρά:

«Σε μια κρίσιμη διαπραγμάτευση ήρθαμε για υποστήριξη των ελληνικών θέσεων και προσπάθεια συναίνεσης. Αντ' αυτού εισπράξαμε ύβρεις. Η πρόεδρος της Βουλής δυναμίτισε τη συζήτηση παρουσία ενός αμήχανου και αμίλητου πρωθυπουργού. Ελπίζω να γίνει σαφές ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ανεχθεί μια τέτοια παράσταση συντονισμένη από αυτούς που δεν θέλουν βοήθεια αλλά θέλουν διχασμό. Εμείς αυτό δεν το επιθυμούμε και θα κάνουμε τα πάντα για να μην γίνει ποτέ. Διότι το μεγάλο πλεονέκτημα των Ελλήνων είναι στα δύσκολα να είναι ενωμένοι και ο καθένας να κάνει τις υποχωρήσεις που πρέπει. Αλλά να έρχεσαι για να συζητήσεις και να εισπράττεις ύβρεις σε ένα περιβάλλον μάλιστα όπου τόσο η πρόεδρος της Βουλής όσο και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής έπαιζαν ένα ρόλο που δεν θέλαμε να πιστέψουμε ότι υπάρχει... όταν ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ομιλεί σαν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταφερόμενος κατά της ΝΔ και μόνο, αυτό σημαίνει ότι το περιβάλλον ήταν τέτοιο που δυναμίτισε όλη την αποψινή συζήτηση. Τέτοια φαινόμενα απαράδεκτα δεν θα τα ανεχθούμε».

Σχετικές ειδήσεις