ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Πίστεψαν ότι o ΣΥΡΙΖΑ θα σκίσει τα μνημόνια... (video)

Κουτσούμπας: Πίστεψαν ότι o ΣΥΡΙΖΑ θα σκίσει τα μνημόνια... (video)

Την ανάγκη ο λαός να οργανώσει την αντεπίθεσή του απέναντι στους πραγματικούς αντιπάλους, υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας (30/3).

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για το λαό μας, από την προετοιμασία για σύγκρουση, για ρήξη και με την ΕΕ και με το κεφάλαιο και με την εξουσία του», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, συμπληρώνοντας:

«Μάταια προσπαθείτε να κρυφτείτε. Αλλάζοντας τα ονόματα του Μνημονίου, δεν αλλάζει ο αντιλαϊκός χαρακτήρας αυτής της πολιτικής. Όσοι πίστευαν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα σκίσει τα μνημόνια και ότι θα βαράει νταούλια να παίζουν οι αγορές, μπορεί τώρα να καταλάβει τι γίνεται».

«Η Ελλάδα είναι αλυσοδεμένη με τα μεγάλα χρέη και δεν έχει και ρευστό. Αυτή είναι η αλήθεια και έτσι εξηγείται ότι τα πάντα θα πρέπει να έχουν την έγκριση του Eurogroup», συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας και παρατήρησε πως οι «κόκκινες γραμμές» στις οποίες αναφέρεται η κυβέρνηση δεν αφορούν ούτε το στοιχειώδες, την ανάκτηση δηλαδή των μεγάλων απωλειών της λαϊκής οικογένειας που μάτωσε στην περίοδο της κρίσης.

«Προσπαθείτε να παρουσιάσετε τις επιμέρους διαφορές και ενστάσεις σας για το ποιο θα είναι το μείγμα διαχείρισης του χρέους. Περιοριστικό, επεκτατικό, μίξη αυτών των δύο δεν έχει και τόση σημασία, ως μείζον θέμα το οποίο θα φέρει αυτόματα και φιλολαϊκές αποφάσεις και μέτρα», υπογράμμισε ακολούθως ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ θυμίζοντας ότι η ΕΚΤ καθορίζει την ενιαία νομισματική πολιτική των κρατών μελών και το Eurogroup κανονίζει τους ενιαίους δημοσιονομικούς στόχους για τα κράτη μέλη.

«Μάταια λοιπόν προσπαθείτε να ξεγελάσετε τους εργαζόμενους με χιλιοειπωμένα συνθήματα για το τέλος της λιτότητας, υφεσιακών μέτρων. Τα μέτρα που λαμβάνονται και θα ληφθούν είναι μέτρα που θυσιάζουν τις λαϊκές ανάγκες σε όφελος των κερδών των λίγων», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Δείτε εδώ την πρωτολογία του Δημήτρη Κουτσούμπα

Σχετικές ειδήσεις