ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγρια κόντρα στην Επιτροπή όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ

Άγρια κόντρα στην Επιτροπή όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ

Έκκληση προς τα κόμματα να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι, απηύθυνε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, με την έναρξη της επεξεργασίας του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

«Εκτιμούμε και πιστεύουμε ότι η δημιουργία μιας αξιόπιστης, δημόσιας τηλεόρασης είναι προς το συμφέρον των πάντων. Τα διδάγματα του πρόσφατου παρελθόντος είναι πως όποιες και αν είναι οι προθέσεις της μιας ή της άλλης πλευράς, εάν το τηλεοπτικό προϊόν είναι προϊόν μεγάλης πολιτικής σύγκρουσης τραυματίζεται εν τη γενέσει του. Και αυτό το απευθύνω και προς τους βουλευτές της ΝΔ και προς τους βουλευτές των άλλων παρατάξεων και της παράταξης στην οποία και εγώ ανήκω», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση «δεν προσέρχεται σε αυτή τη συζήτηση με όρους διεκπεραίωσης, έρχεται για να γίνει ουσιαστική συζήτηση, να υπάρξουν οι μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις και συνθέσεις, και σε καμία περίπτωση με όρους μιας ιστορικής ρεβάνς. Και νομίζω ότι η συμπεριφορά μας απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους κάτι τέτοιο το αποδεικνύει».

«Κεντρικός στόχος μας δεν είναι να αποκαταστήσουμε απλώς ένα εργασιακό δικαίωμα. Ο κεντρικός στόχος μας είναι να αποκαταστήσουμε το δικαίωμα της κοινωνίας στη δημόσια τηλεόραση με ό,τι αυτό συνεπάγεται», είπε ο κ. Παππάς και προσέθεσε: «Με το νομοσχέδιο αυτό επιχειρούμε να βάλουμε μπροστά ένα νέο νομικό πλαίσιο με σεβασμό στις συνταγματικές αρχές, να οικοδομήσουμε μια νέα και ανταγωνιστική δημόσια τηλεόραση, να επιστρέψουν, βεβαίως, οι εργαζόμενοι, αλλά και να έχουμε έναν φορέα πραγματικά ανεξάρτητο».

Η έναρξη της συνεδρίασης επισκιάστηκε από τις αντιδράσεις βουλευτών, επειδή Μεγάλη Εβδομάδα η Βουλή καλείται να συζητήσει στην αρμόδια επιτροπή τρία νομοσχέδια, ένα για την κατάργηση των Φυλακών Γ΄ τύπου, το δεύτερο για την ΕΡΤ και το τρίτο για τον εκδημοκρατισμό της διοίκησης και την αποκατάσταση αδικιών.

«Θέλω να πάω εκκλησία τη Μεγάλη Πέμπτη. Ποτέ Μεγάλη Εβδομάδα δεν συζητούσαμε νομοσχέδια στη Βουλή», ακούστηκε να λέει βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ λόγους θρησκευτικούς και ιστορικούς επικαλέστηκε και ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης και ζήτησε να αναβληθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δημόσια διοίκηση που έχει προγραμματιστεί για τη Μ. Πέμπτη.

Για «καταιγίδα νομοσχεδίων που δεν επιτρέπει να γίνει ψύχραιμη και σωστή επεξεργασία» μίλησε η Σοφία Βούλτεψη (εισηγήτρια από τη ΝΔ στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ) και κατήγγειλε ότι «στήνεται πελατειακό σύστημα από την κυβέρνηση».

Η τοποθέτηση της κ. Βούλτεψη προκάλεσε την αντίδραση της βουλευτού Αγλαΐας Κυρίτση (εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ).

«Βάλατε εισηγήτρια μια βουλευτή που έχει προσωπικό συμφέρον», επιτέθηκε προσωπικά κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Βούλτεψη.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει στις 15 Απριλίου με την ακρόαση φορέων για το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ.

Σχετικές ειδήσεις