ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις σε Κωνσταντοπούλου: Η Βουλή δεν είναι βενζινάδικο στην Αιδηψό

Άδωνις σε Κωνσταντοπούλου: Η Βουλή δεν είναι βενζινάδικο στην Αιδηψό

Πρωταγωνιστής μίας ακόμη επεισοδιακής συνεδρίασης στη Βουλή ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανοίγοντας μέτωπα, τόσο με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών κράτησης Τύπου Γ', εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των διαπραγματεύσεων, αλλά και για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Προπύλαια σήμερα (16/4), κατηγορώντας την για υποκρισία.

«Λέτε να σας πούμε τι να κάνετε. Να μας πείτε εσείς τι θα κάνετε. Η πρότασή μου είναι, πάρτε τη συμφωνία της 20ής Φεβρουάριου και τηρήστε την. Απλώς να την ακολουθήσετε και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Η συμφωνία λέει πως δεν καταργούνται νόμοι που ψηφίστηκαν. Να την ακολουθήσετε», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας στον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση, ο οποίος κάλεσε την αντιπολίτευση να κάνει προτάσεις και να μη αρκείται σε καταγγελτικό λόγο.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης, σχολίασε και τις αναφορές του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση, ότι «δεν υπάρχουν δικοί μας και δικοί σας νεκροί», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μας κάνετε μαθήματα εθνικής συμφιλίωσης. Στην κα Λέβα που είπε πως έχει και ο κ. Τεμπονέρας πατέρα, το είπατε; Γιατί αν πούμε για νεκρούς, ισχύει και για τις 2 παρατάξεις».

Εξάλλου, αναφερόμενος στα επεισόδια, ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία. «Στείλατε τα ΜΑΤ και βαράνε - και καλά κάνουν λέω εγώ - αλλά τώρα το κάνετε εσείς, όχι ο κ. Σαμαράς. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών στα Προπύλαια και χρήση γκλοπς. Τι έγινε τώρα κ. Βούτση; Τα χημικά είναι καλά; Δεν είναι ληγμένα; Δεν πλήττουν την υγεία; Τα εμπλουτίσατε με βιταμίνες και δεν κάνουν κακό;», σημείωσε δεικτικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Από τα βέλη του πρώην υπουργού δεν γλύτωσε ούτε η Πρόεδρος της Βουλής, καθώς ο κ. Γεωργιάδης έψαχνε και… βρήκε ευκαιρία να της υπενθυμίσει το επεισόδιο στο βενζινάδικο της Αιδηψού.

«Κύριε Κουτσούκο, επειδή είναι η τρίτη φορά που μιλάτε για “ώρα Κωνσταντοπούλου” και επειδή σε μία προηγούμενη συνεδρίαση, όταν ξεκινήσαμε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο με τέσσερις βουλευτές μέσα, προσήλθατε στην έδρα και με ρωτήσατε αν είχατε χρόνο για ένα καφεδάκι, θα σας παρακαλούσα να τηρείτε τουλάχιστον κάποιους κανόνες. Γιατί το να επιδιώκετε να έρχεστε καθυστερημένα και μετά να ψέγετε την Πρόεδρο, είναι νομίζω υπερβολή», τόνισε η κα Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Κουτσούκο.

«Αυτό δεν υπάρχει! Εδώ δεν είναι το βενζινάδικο στην Αιδηψό, κυρία Κωνσταντοπούλου! Εδώ είναι Βουλή», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ!

Από την πλευρά του, ο κ. Κουτσούκος σημείωσε: «Πήρα άδεια για να πιω καφέ. Τι να κάνω; Από κει και πέρα δεν θα το ξανακάνω! Δεν ξαναπίνω καφέ την ώρα της συνεδρίασης! Θα είμαι όλες τις ώρες μέσα και παρακαλώ πολύ να μου τις αφαιρείτε και να μου κόψετε και το μισθό...»

Κόντρα Βούτση - Βορίδη

Έντονη, πάντως, υπήρξε και η αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση, όταν ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, έκανε λόγο «για ιδεολογική συγγένεια τρομοκρατών με άκρα του ΣΥΡΙΖΑ», υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο «στηρίζει το ένοπλο και το δολοφονικό». Ο κ. Βούτσης, έκανε λόγο για «ολισθηρό δρόμο», ζητώντας να αφαιρεθούν από τα πρακτικά οι τελευταίας αναφορές του κ. Βορίδη, ενώ παράλληλα τον κάλεσε να απαντήσει αν τα θέματα που έθιξε, ως θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τις έχει ξανακούσει.

«Η θέση εσάς και του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως συνεπής όλο το τελευταίο διάστημα με τη συγκεκριμένη νομοθετική πρακτική. Γι΄ αυτό και οι πολίτες δεν δικαιούνται να παραπονούνται για τις συνέπειες, για την ανομία, τους μετανάστες, τις καταλήψεις», απάντησε ο κ. Βορίδης, διορθώνοντας πάντως την αρχική του δήλωση: «Επαναλαμβάνω ότι η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία δεν έχει αντι-εγκληματικά χαρακτηριστικά, αλλά χαρίζετε ποινές και ποινική μεταχείριση σε τρομοκράτες με τους οποίους επιμένω πως έχετε ιδεολογική συγγένεια και σχέση».

Σχετικές ειδήσεις