ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Καινούρια μέρα για το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα

Παππάς: Καινούρια μέρα για το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα

Να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Πρόσθεσε δε ότι « η χώρα θα ξαναγίνει ευνομούμενη ως προς τα τηλεοπτικά της. Κι αυτό είναι το πρώτο και σημαντικό μεγάλο βήμα προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που δυστυχώς ακολουθούσαμε τα τελευταία χρόνια».

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στη διακοπή του σήματος της Digea σήμερα (28 Απριλίου 2015) λέγοντας «οποία άλλη απόδειξη ότι δεν είναι πανάκεια για τον τόπο ο ιδιωτικός τομέας», ο υπουργός Επικρατείας.

Επικαλέστηκε δε, ιδεολογικής φύσης αντιπαράθεση στην Ολομέλεια για το εάν μπορεί και πρέπει το Δημόσιο να έχει την ευθύνη και την πρόνοια να είναι πάροχος του δικτύου ψηφιακής εκπομπής.

«Το πρωί είχαμε διακοπή σήματος», είπε ο κ. Παππάς, για να επισημάνει πως «όταν συζητάμε για τις μεγάλες υποδομές πρέπει να βλέπουμε την διεθνή εμπειρία, την εμπειρία στη χώρα μας και να κάνουμε τις παρατηρήσεις μας χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις, ώστε να δικαιολογούμε τον ρόλο μας σε σχέση με τον ρεαλισμό των προτάσεών μας».

Κατά την απογευματινή συνεδρίαση επί του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας διευκρίνισε ότι υπάρχει «ρητή προσθήκη» που υποχρεώνει την κυβέρνηση να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ3 με διοικούσα επιτροπή, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως μπορεί να γίνει ένα κανάλι που αναδεικνύει τα θέματα της Περιφέρειας.

Ο κ. Παππάς απέρριψε ως αβάσιμα, μη εφικτά, ή ασύμβατα με την πραγματικότητα, σημεία κριτικής των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο και προχώρησε και σε βελτιώσεις.

Σχετικές ειδήσεις