ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Άρχισε στην Ολομέλεια η συζήτηση της ΠΝΠ για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Βουλή: Άρχισε στην Ολομέλεια η συζήτηση της ΠΝΠ για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Αύριο, Τετάρτη (13/5), αναμένεται να ολοκληρωθεί η συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που άρχισε απόψε επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής και τροποποιεί με ευνοϊκότερους όρους τη ρύθμιση με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των 100 δόσεων.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, δεν θα εντάσσονται πλέον προς διαγραφή μόνο οι προσαυξήσεις, αλλά και οι πρόσθετοι φόροι και τα τέλη του νόμου 2523/1997.

Ειδικότερα, η ΠΝΠ προβλέπει ότι: «Βεβαιωμένες οφειλές στη Φορολογική Διοίκηση, σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ΚΦΔ), τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) και τον Τελωνειακό Κώδικα, δύνανται να ρυθμίζονται, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, εφ’ όσον έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Μαρτίου 2015 και έχουν καταχωρηθεί στα Βιβλία Εισπρακτέων Εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης μέχρι την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή σε ρύθμιση, με απαλλαγή κατά ποσοστό από πρόσθετους φόρους ή τέλη του Ν. 2523/1997, πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 (ΚΦΔ) που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή και από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που επιβαρύνουν».

Λύσεις για ΕΒΖ και ΠΑΟΚ

Επίσης, με την ίδια νομοθετική πράξη καλείται η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα να καταβάλει το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ για τη διάσωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, ενώ δίνει τη δυνατότητα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ να ρυθμίσει τα οφειλόμενα χρέη της.

Σχετικές ειδήσεις