ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ερώτηση Νικολόπουλου για τους πολύτεκνους

Βουλή: Ερώτηση Νικολόπουλου για τους πολύτεκνους

Το αίτημα των πολύτεκνων να λάβουν την ειδική φροντίδα και πρόνοια που προβλέπει το Σύνταγμα προωθεί με ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Προκάλεσε μεγάλη αρνητική εντύπωση σε όλους του πολύτεκνους της χώρας μας το γεγονός, ότι με πρόσφατη απόφασή του το ΣτΕ δεν έλαβε υπόψη του την ανάγκη της ειδικής διευκόλυνσης των πολύτεκνων στο θέμα των μετεγγραφών των παιδιών τους, όταν αυτά εισέρχονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο κ. Νικολόπουλος, όντας πολύτεκνος ο ίδιος, παρέθεσε σε Κοινοβουλευτική του Ερώτηση πίνακες, που απεικονίζουν την κάθετη πτώση των γεννήσεων σε σύγκριση με τους θανάτους, ξεκινώντας από το 2008 ως το 1ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Οι εν λόγω πίνακες, που φιλοξενούνται σε ιστοσελίδα πολυτεκνικού φορέα της χώρας, απέδωσαν την πλήρως καταθλιπτική εικόνα του υφιστάμενου δημογραφικού προβλήματος, ενώπιον κάθε ευσυνείδητου συμπολίτη μας. Η αποτροπή της ευνοϊκής μεταχείρισης στο θέμα των μετεγγραφών συνέβη σε μια συγκυρία πρωτοφανούς οικονομικής και δημογραφικής κρίσης της πατρίδας εις βάρος εκείνων, που είναι η μόνη ελπίδα για την δημογραφική «ανάσταση» του τόπου. Δεν λήφθηκε υπόψη η αναγκαιότητα της ειδικής φροντίδας & πρόνοιας για τους πολύτεκνους, που επιτάσσει στα όργανα της Πολιτείας το Σύνταγμα της πατρίδας μας, όπως ενδεικτικά σημείωσε ο Βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος.

Ο Ν. Νικολόπουλος μετέφερε στην Ερώτησή του την κραυγή αγωνίας των πολυτέκνων, που όπως δήλωσε, διαπιστώνουν ότι αποτελούν στόχο ενός σχεδίου εξαφάνισης του Ελληνικού Έθνους, όταν υιοθετούνται άκριτα αντιπολυτεκνικές νομοθεσίες και μέτρα. Ταύτισε, δε, όσους συμμετείχαν στην ακύρωση των αυτονόητων δικαιωμάτων των πολυτέκνων, με τον «Ιούδα», θεωρώντας, ότι εν προκειμένω, τα «30 αργύρια» εξισώθηκαν με την επιθυμία για επαγγελματική καταξίωση κάποιων εισοδηματικά βολεμένων παραγόντων της Δικαιοσύνης, που θέλοντας να φανούν αρεστοί στους ξένους δανειστές-δυνάστες, καταδέχτηκαν να προδώσουν τον Ελληνισμό, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι πολύτεκνους και μη, παρά τα κελεύσματα του Συντάγματος!

Γιατί με την αποτρόπαια Απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας πέρασε έμμεσα το μήνυμα στον Ελληνικό λαό, ότι δεν πρέπει να γεννά πολλά παιδιά, αφού θα υποφέρει οικονομικά και δεν θα έχουν τα παιδιά του «στον ήλιο μοίρα» για τις σπουδές τους. Η μεθόδευση αυτή, που καταδικάζεται από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, αποτέλεσε σίγουρα ένα χτύπημα κάτω από τη ζώνη στο δημογραφικό της Ελλάδας και στο μέλλον του Ελληνισμού.

Τέλος, στην ερώτησή του ο Ν. Νικολόπουλος κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει, στον αν έχει ληφθεί από την Πολιτεία επαρκής πρόνοια υπέρ των φοιτητών/γόνων πολυτέκνων οικογενειών και στο αν έχει η πολιτική ηγεσία πλήρη εικόνα των οικονομικών αδιεξόδων, τα οποία αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνοι στην καθημερινότητά τους, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να επωμισθεί την πολιτική ευθύνη της τήρησης της επιταγής του Συντάγματος για ειδική πρόνοια υπέρ των πολυτέκνων, προς διάσωση του Ελληνισμού.

Σχετικές ειδήσεις