ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ΕΡΤ

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ΕΡΤ

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για αύριο (21/5) συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία είχε ως θέμα τη διατύπωση γνώμης για τις θέσεις του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και των μελών του ΔΣ της ΕΡΤ Α.Ε.

Τη μετάθεση της διαδικασίας ζήτησε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, με επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής και της Επιτροπής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς αύριο στις 10:00 έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της αποστολής της ελληνικής κυβέρνησης, για τη Ρίγα της Λετονίας, όπου θα διεξαχθεί η προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής.

«Σας γνωστοποιώ τη βούλησή μου να συμμετάσχω στη διαδικασία ακρόασης του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και των μελών του ΔΣ ως καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 43Α, 49Α του ΚτΒ και 7 του νόμου 4324/2015. Παρακαλώ θερμά όπως μεταθέσετε την ως άνω διαδικασία ακρόασης της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την πρώτη διαθέσιμη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδος (25-29 Μαΐου 2015)», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς στην επιστολή του.

Σημειώνεται ότι εισαγωγικά, ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει στην επιστολή ότι με έγγραφο από την 11η Μαΐου είχε ζητηθεί η σύγκληση και ακρόαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενώ με έγγραφο από τη Βουλή ορίστηκε ημερομηνία συνεδρίασης της Επιτροπής η 21η Μαΐου (ώρα 10.30).

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι λόγω της συμμετοχής του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στην αποστολή της ελληνικής κυβέρνησης στη Ρίγα, δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε η αυριανή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σχετικές ειδήσεις