ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα - Τσίπρας: Κάποιοι δεν θέλουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία

Δημοψήφισμα - Τσίπρας: Κάποιοι δεν θέλουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία

Ο Αντώνης Σαμαράς και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αποχώρησαν από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Ο αρχηγός και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μία εμφανή προσπάθεια να «τινάξουν» τη διαδικασία στον αέρα, επικαλέστηκαν παραβίαση του Κανονισμού από την ίδια την πρόεδρο της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να διακόψει για δέκα λεπτά τη διαδικασία, προκειμένου να επιστρέψει η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Σαμαράς να ολοκληρώσει την ομιλία του.

«Εκτιμώ ότι η ιστορική ευθύνη σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και σε μία τόσο σημαντική συνεδρίαση απαιτεί από όλους μας νηφαλιότητα και ευθύνη, ώστε να διεξαχθεί μια διαδικασία στα πλαίσια που αξίζει σε όλους μας, που υπηρετούμε τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία. Ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία όμως να μην τους κάνουμε το χατίρι» είπε ο πρωθυπουργός.

«Σας ζητώ να διακόψουμε για δέκα λεπτά, και στο διάστημα αυτό παρακαλώ τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους βουλευτές της, να επανέλθουν στην αίθουσα και να ολοκληρώσει την ομιλία του» ήταν η «πυροσβεστική» παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικές ειδήσεις