ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία - Μεϊμαράκης: Ο χρόνος λήγει την Κυριακή (vid)

Συμφωνία - Μεϊμαράκης: Ο χρόνος λήγει την Κυριακή (vid)

Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο εκτελών χρέη προέδρου της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, λέγοντας πως «κανένας πρωθυπουργός δεν έφτασε σε ένα τριήμερο από το να μας βγάλει από την Ευρώπη και να χρεοκοπήσει άτακτα η χώρα».

Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η συμφωνία πρέπει να κλείσει την Κυριακή 12 Ιουλίου και ο διαπραγματευτικός χρόνος έχει τελειώσει.

«Ξεκαθαρίζουμε την ιστορία σήμερα και η ΝΔ έχει ήσυχη τη συνείδηση της απέναντι στην ιστορία» είπε και στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση συμπλήρωσε: «φροντίστε να έχετε κι εσείς ήσυχη τη συνείδησή σας απέναντι στην Ευρώπη».

Ο κ. Μεϊμαράκης άφησε αιχμές για τακτικισμό εκ μέρους του πρωθυπουργού και τόνισε: «Μην επιβεβαιώσετε αυτούς που λένε ότι θέλετε να εγκλωβίσετε τη βουλή. Θέλουμε να σας δώσουμε την ευθύνη να διαπραγματευτείτε με ευελιξία και να γυρίσετε την Κυριακή με συμφωνία. Μην πείτε ως εκεί με εξουσιοδότησε η Βουλή».

«Εμείς θέλουμε ως την Κυριακή συμφωνία για να είναι η Ελλάδα στην Ευρώπη, δεν θέλουμε για να πάτε εκεί να πείτε «μόνο αυτά δεχόμαστε».

Σημειώσε επίσης πως η ΝΔ στέκεται κοντά στην κυβέρνηση σε αυτή την πορεία και συμπλήρωσε: «Ξέρουμε από διαπραγματεύσεις και πόσο εκβιάζουν οι δανειστές μας». «Εσείς τώρα το ανακαλύψατε», πρόσθεσε.

ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε πως η χώρα ήταν σε καλύτερη κατάσταση πριν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση: «Η χώρα ήταν καλύτερα το Δεκέμβριο του 14 που μας οδηγήσατε σε εκλογές για να χάσουμε αυτό που υπήρχε και όλοι οι δείκτες να ήταν χειρότεροι σήμερα».

Ο κ. Μεϊμαράκης άφησε αιχμές τόσο για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, όσο και για το δημοψήφισμα: «Εμείς όταν ήταν εθνικά αναγκαίο, υπογράφαμε χωρίς εξουσιοδότηση», είπε, «εσείς θέλετε εξουσιοδότηση»

Όσο για το δημοψήφισμα υπογράμμισε πως «αν τα προβλήματα λυνόταν με δημοψηφίσματα, θα κάναμε ένα κάθε εβδομάδα και θα λυνόταν το πρόβλημα».

«Χρειαζόταν χρόνος, δεν ήταν σαφές το ερώτημα, πρέπει να τηρούνται προϋποθέσεις» τόνισε.

Σχετικές ειδήσεις