ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μνημόνιο 3: Κανέλλη – Να σταματήσει η εμπορευματοποίηση της έννοιας του έθνους

Μνημόνιο 3: Κανέλλη – Να σταματήσει η εμπορευματοποίηση της έννοιας του έθνους

Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει τόσο επί της αρχής όσο και κατ΄ άρθρο το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της Συμφωνίας με τους δανειστές.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, το Κομμουνιστικό Κόμμα κατήγγειλε την απόφαση της κυβέρνησης να ακολουθηθεί η απαράδεκτη –όπως τη χαρακτήρισε- διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ζήτησε από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα να αφήσουν κατά μέρος τον ισχυρισμό ότι σώζουν τη χώρα. Με το μνημόνιο Τσίπρα, όπως είπε, σώζονται οι τράπεζες, οι μονοπωλιακοί όμιλοι και η αστική τάξη και καταδικάζεται ο λαός στη χρεοκοπία.

Το νομοσχέδιο είναι βαθιά ταξικό, σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, επισημαίνοντας ότι ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας είναι προς όφελος των συμφερόντων των τραπεζών, του μεγάλου κεφαλαίου και των μεγάλων δικηγορικών εταιρειών. Η κ. Κανέλλη στηλίτευσε, επίσης, την «εμπορευματοποίηση της έννοιας του έθνους», καθώς η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης επικαλούνται το «εθνικό συμφέρον» για την ψήφιση των μέτρων, και ζήτησε να σταματήσει.

Σχετικές ειδήσεις