ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μνημόνιο - Καμμένος: Όσο μας στηρίζει ο ελληνικός λαός, θα σας τσακίσουμε! (video)

Μνημόνιο - Καμμένος: Όσο μας στηρίζει ο ελληνικός λαός, θα σας τσακίσουμε! (video)

Σφοδρή επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων -«Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι διαπλεκόμενη και δεν πρόκειται να αφήσει στην ησυχία τους όσους διέλυσαν τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια τη χώρα», κατέστησε σαφές -Άγρια κόντρα με Κεγκέρογλου και Δριβελέγκα.

«Είδα μια εμμονή, αντί να κοιτούν πώς θα ελαφρύνουν τον Έλληνα πολίτη να στεναχωριούνται οι πρώην κυβερνήτες γιατί δεν είναι πιο βαριά τα μέτρα!», ανέφερε αρχικά ο υπουργός Άμυνας και επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, συμπληρώνοντας:

«Δεν υπάρχουν λοιπόν όλα τα μέτρα που έλεγαν τις προηγούμενες ημέρες. Δεν θα βγει σε πλειστηριασμό καμία πρώτη κατοικία. Δεν θα γίνουμε Ισπανία. Δεν υπάρχει ως προαπαιτούμενο για τη συμφωνία η φορολογία των αγροτών και ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας».

Και συνέχισε: «Νόμιζα σήμερα που είναι αδειούχοι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος ότι θα γινόταν άλλη συζήτηση στη Βουλή. Αντιλαμβάνομαι το άγχος τους να υποστηρίξουν την πολιτική που έχουν ασκήσει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά από ό,τι βλέπω δεν έγινε. Βλέπω πως αντί να συγχαίρουμε την κυβέρνηση για τη διασφάλιση της πρώτης κατοικίας και για τη φορολογία των αγροτών, να στεναχωριούνται που δεν είναι πιο βαριά τα μέτρα. Δεν υπάρχουν τα μέτρα που έλεγαν τα μέσα ενημέρωσης. Η πρώτη κατοικία προστατεύεται και εγγυήτρια είναι η ίδια η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός κατάφερε να μην υπάρχει ως προαπαιτούμενο η φορολογία των αγροτών και σταματήστε να υιοθετείται την πολιτική του Σαμαρά και Βενιζέλου, είναι αδειούχοι και ελπίζω για καιρό».

«Πολλοί βουλευτές δεν έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι. Αλλά θα προφυλακίσουμε όσους λήστεψαν τη χώρα και θα δημεύσουμε τις περιουσίες τους. Να μειώσουμε τώρα το μισθό μας κατά 30% οι βουλευτές. Τώρα. Να ψηφίσουμε τώρα 180 βουλευτές το νόμο περί ευθύνης υπουργών και να δούμε ποιοι τα πήραν», υπογράμμισε ακολούθως ο κ. Καμμένος, τονίζοντας ότι «έγινε πραξικόπημα κατά της Ελλάδας, όχι κατά του Τσίπρα!».

Απευθυνόμενος, δε, προς τον εσωτερικό... εχθρό υπογράμμισε: «Αντί να βοηθούν στη διαπραγμάτευση, έλεγαν "δώστα όλα, συμφώνησέ τα όλα". Η κυβέρνηση διαπραγματευόταν σκληρά και αυτοί έλεγαν "δώστα όλα". Δεν έχει κανέναν λόγο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να υπερασπίζεται τις συμφωνίες του κυρίου Σαμαρά που τυχαία εξυπηρετούσαν συγγενείς της κυβέρνησης. Η κα Γεννηματά δεν έχει κανένα λόγο για υπερασπίζεται τον κ. Βενιζέλο για τα υποβρύχια. Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας καταργήσαμε όλους τα ρουσφέτια. Πάμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε τη χώρα».

Και κατέληξε εμφατικά σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο κ. Καμμένος: «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, Παρέα στην παρέα, διαλύσατε τη χώρα. Δεν θα γλιτώσει κανείς από τους εισαγγελείς. Έχουμε υποχρέωση όλοι μαζί, αυτούς που λήστεψαν τη χώρα να τους φυλακίσουμε. Από εδώ και πέρα, όσο μας στηρίζει ο ελληνικός λαός, θα σας τσακίσουμε».

Άγρια κόντρα με Κεγκέρογλου και Δριβελέγκα

Διαβάστε αναλυτικά τους διαλόγους:

Π. Καμμένος: Η κυρία Γεννηματά που εκτιμώ δεν έχει λόγο να υπερασπίζεται τον Βενιζέλο για το ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα 500 εκατ. ευρώ που πήρε ο δήθεν επενδυτής και έφυγε…

Β. Κεγκέρογλου: Τα αεροπλάνα θα τα πάρετε;

Π. Καμμένος: Θέλετε να τα καταργήσουμε; Θέλετε; Να το κάνουμε τώρα και να μείνει απροστάτευτο το Αιγαίο από τις τουρκικές παραβιάσεις! Αν θέλατε να τα καταργήσουμε να μην τα υπέγραφαν η κα Γεννηματά και ο κ. Βενιζέλος. Όμως αν θέλετε να κάνουμε και κάτι άλλο. Να ψηφίσουμε μείωση των αποδοχών μας 30% και την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών για να τελειώνουμε!

Β. Κεγκέρογλου: Για τα κότερα θα μας πεις;

Π. Καμμένος: Βάλατε τον πατέρα μου να εξηγεί για το κότερο… Με καρκίνο… Να σου πω και κάτι; Να ανοίξουν οι διαφημιστικές εταιρίες και να δούμε ποιοι ήταν οι κύριοι που αρπάζανε τα «μαύρα λεφτά». Ένα και τρία εκατομμύρια ευρώ!

Στη συνέχεια πρόσθεσε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ: «Άκουσα για την άμυνα, ότι κάνουμε διορισμούς. Καταργήσαμε όμως όλα τα ρουσφέτια. Δεν υπάρχει Ινστιτούτο Αμυντικών Ερευνών με 150 καθηγητάδες. Τα παιδιά είναι σε μονάδες Έβρου και νησιών. Βλέπω και ερωτήσεις από το φωτογράφο του Μεϊμαράκη και τον κ. Τασούλα. Βλέπω όμως τα Απάτσι να τα παίρνει χωρίς ελέγχους. Γιατί για τα αίσχη του Τσοχατζόπουλου και του Παπαντωνίου δεν λέγατε τίποτα. Τέσσερα χρόνια «έφαγε» ο Παπαντωνίου. Έπρεπε να τον είχε βάλει μέσα η ΝΔ. Αθωώθηκε ο Γεωργίου που αυτός έστησε το παιχνίδι με τα CDS, με την παρέα Παπανδρέου και 10 επιχειρηματίες που συνομιλούσαν με τον Σόρος».

Γ. Δριβελέγκας: Για τον Βαρουφάκη θα μας πεις;

Π. Καμμένος: Αν είναι ο Βαρουφάκης μέσα να το ψάξουμε. Αν είναι μέσα τότε θα τον κυνηγήσουμε, όπως θα κυνηγήσουμε και τους δικού σου φίλους.

Γ. Δριβελέγκας: Παρέα!

Π. Καμμένος: Θα σας τσακίσουμε δεν θα γλιτώσει κανείς από τους εισαγγελείς...

Αντιπαράθεση και με Βενιζέλο

«Είμαι θιγμένος, γιατί αναγκάζομαι για λόγους εθνικής ανάγκης να παρέχω την ανοχή μου στην κυβέρνηση», απάντησε ακολούθως ο κ. Βενιζέλος, ζητώντας δέσμευση από την πλευρά του πρωθυπουργού για το χρονοδιάγραμμα της διαπραγμάτευσης.

Ανταπαντώντας στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Καμμένος ανέφερε πως «αν νομίζει ότι αν ψηφίσει σήμερα, θα ξεχάσουμε την υπόθεση με τα υποβρύχια και τα 500 εκατ. στον δήθεν επενδυτή που εξαφανίστηκε, κάνει λάθος. Δεν θα γίνει καμία συναλλαγή. Μην ψηφίσετε αν δεν θέλετε, ρίξτε την κυβέρνηση».

Για διαφανή και υγιή σύμβαση επί των ημερών του έκανε από την πλευρά του λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Σταματήστε αυτά τα κόλπα, δεν περνάνε σε μένα. Και κοιτάξτε τι κάνετε στη χώρα», ανταπάντησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικές ειδήσεις