ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οδεύουν οι μηνυτήριες αναφορές κατά του Γιάνη Βαρουφάκη

Στη Βουλή οδεύουν οι μηνυτήριες αναφορές κατά του Γιάνη Βαρουφάκη

Το… δρόμο της Bουλής αναμένεται να πάρουν οι δυο μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη από τον πρόεδρο του κόμματος «Τέλεια» Απόστολο Γκλέτσο και τον δικηγόρο Π. Γιαννόπουλο.

Με τις δυο αναφορές οι οποίες βρίσκονται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητείται η παραπομπή του κ. Βαρουφάκη στο Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η εμπλοκή σε μηνυτήρια αναφορά ονόματος υπουργού, «δένει» τα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία οφείλει βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών να τις διαβιβάσει χωρίς αξιολόγηση (αμελλητί) στη Βουλή.

Όσον αφορά στα δημοσιεύματα για το «plan B» έτσι όπως το περιέγραψε σε οικονομικό forum στις 16 Ιουλίου ο Γιάνης Βαρουφάκης και για το οποίο εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου ζήτησαν με δηλώσεις και ανακοινώσεις τους την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μελετά εάν μπορεί να παρέμβει ή όχι.

Νομικοί κύκλοι πάντως εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί αξιόποινη πράξη από το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων και την ομιλία του κ. Βαρουφάκη στο forum σημειώνοντας πως μια τέτοια αξιολόγηση μπορεί να γίνει μόνο από τη Βουλή και όχι από τη δικαιοσύνη. Εκτός και εάν, υπάρξει αναφορά στην Εισαγγελία σε σχέση με τα δημοσιεύματα ή αν τελικά η ίδια η Βουλή αποφασίσει να παρέμβει καθώς αυτό προβλέπεται μέσω συλλογής υπογραφών ικανού αριθμού βουλευτών.

Σχετικές ειδήσεις