ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Οι μεθοδεύσεις κάποιων δεν θα παραλύσουν τη Δημοκρατία

Κωνσταντοπούλου: Οι μεθοδεύσεις κάποιων δεν θα παραλύσουν τη Δημοκρατία

Αιχμηρή κριτική Κωνσταντοπούλου κατά όσων απουσίαζαν

Αναβλήθηκε η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής

Χωρίς τη συμμετοχή των εκπροσώπων της ΝΔ, του Ποταμιού, του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε στη Βουλή η Διάσκεψη των Προέδρων που έχει προγραμματιστεί για τις 18:00 απόγευμα.

Τα κόμματα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης πλην της Λαϊκής Ενότητας δεν παρέστησαν στην διαδικασία, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» της αντιπαράθεσης με την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στην τοποθέτησή της η κ. Κωνσταντοπούλου άφησε σαφείς αιχμές κατά των κομμάτων και γνωστοποίησε ότι η διάσκεψη θα αναβληθεί για 24 ώρες και θα συνεδριάσει ξανά μετά από 24 ώρες, όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής.

"Οι μεθοδεύσεις κάποιων δεν θα παραλύσουν τη Δημοκρατία. Η απουσία τους δεν θα τους επιτρέψει από τις ευθύνες τους."

Στην επαναληπτική αυτή σύγκληση, θα απαιτείται βάσει του Κανονισμού της Βουλής μικρότερη απαρτία από ό,τι στην σημερινή πρώτη συνεδρίαση.

Ειδικότερα για την σημερινή πρώτη συνεδρίαση βάσει Κανονισμού θα έπρεπε να παρίστανται συνολικά 22 εκπρόσωποι, ενώ για την επαναληπτική συνεδρίαση απαιτείται το 1/3 δηλαδή 8 παρόντες, προκειμένου να συγκληθεί νόμιμα.

Με τα σημερινά δεδομένα ωστόσο αν και αύριο δεν παραστούν όλα τα κόμματα που απέχουν, δεν συμπληρώνεται ο απαραίτητος αριθμός.

Σχετικές ειδήσεις