ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Δεύτερη απόπειρα να συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων

Βουλή: Δεύτερη απόπειρα να συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων

Μετά τη χθεσινή αδικαιολόγητη απουσία των κόμματων της αντιπολίτευσης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα προσπάθεια να πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη των Προέδρων θα καταβάλει απόψε στις η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά την έλλειψη απαρτίας το απόγευμα του Σαββάτου.

Στη σημερινή συνεδρίαση απαιτείται το 1/3 των παρόντων για να υπάρξει απαρτία, δηλαδή αρκεί να έρθει ο κ. Κριτσωτάκης που είναι επίσης στο κόμμα Λαφαζάνη και ένας εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, ώστε να αθροιστούν οκτώ μέλη.

Το μόνο κόμμα που προσήλθε στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Ποτάμι, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ δεν εμφανίστηκαν στη Διάσκεψη σημειώνοντας ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί και έχουν προκηρυχθεί εκλογές δεν υπάρχει λόγος για την πραγματοποίηση της Διάσκεψης.

Μάλιστα, τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στη Διάσκεψη, οι κ.κ. Μπαλάφας, Τσουκαλάς, Βαρεμένος και Φίλης είχαν στείλει επιστολή αναφέροντας ότι δεν θα συμμετέχουν, καθώς «βρισκόμαστε πλέον σε προεκλογική περίοδο και ως εκ τούτου μόνο ως παρελκυστική τακτική μπορεί να εκληφθεί» μια τέτοια πρόσκληση.

Η πρόεδρος της Βουλής επιθυμεί να ανοίξει το Κοινοβούλιο μέσα στην εβδομάδα, να βάλει προ ημερησίας συζήτηση για το θέμα του χρέους, ενώ τόνισε ότι πρέπει να γίνει συζήτηση και για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Επίσης, συγκάλεσε τη Δευτέρα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των πρακτικών του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, τα οποία άλλωστε έχει ζητήσει να παραδοθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επιπλέον, αποφάσισε να καλέσει τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα να παρουσιαστεί στην Επιτροπή την Τρίτη για την υπόθεση της Siemens.

Σχετικές ειδήσεις