ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αιχμές η τελετή παράδοσης - παραλαβής της προεδρίας της Βουλής (vid)

Με αιχμές η τελετή παράδοσης - παραλαβής της προεδρίας της Βουλής (vid)

Σε... ψυχρό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της προεδρίας της Βουλής από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Νίκο Βούτση.

Οι πρώην «σύντροφοι» δυσκολεύονταν να ανταλλάξουν ακόμα και βλέμματα, ενώ ήταν φανερός ακόμα και ο εκνευρισμός της πρώην προέδρου της Βουλής.

«Σας παραδίδω την προεδρία της Βουλής έχοντας υπηρετήσει το καθήκον μου από την πρώτη ως την τελευταία μέρα, έχοντας προσπαθήσει να υλοποιήσω όλα εκείνα στα οποία αναφέρθηκα κατά την εναρκτήρια ομιλία μου», είπε η απελθούσα πρόεδρος απευθυνόμενη στον Νίκο Βούτση.

«Αποτελεί τιμή η ολοκλήρωση της θητείας μου στην προεδρία μίας Βουλής που θεωρήθηκε εμπόδιο στην ολοκλήρωση των μνημονίων, ότι δεν παρέδωσα τα κλειδιά της Βουλής στους δανειστές, ότι σας παραδίδω το έργο των Επιτροπών και εργασιών που πρέπει να ολοκληρωθούν», είπε και πρόσθεσε ότι «σας δίνω, για να μην παραπέσουν όπως γίνεται συνήθως στο Δημόσιο», την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις γερμανικές οφειλές, τις δύο Εκθέσεις της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, το πόρισμα για την Siemens.

«Προσδοκώ και αναμένω ότι αυτές οι πολύτιμες εργασίες θα ολοκληρωθούν», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε πως «δεν θα είμαι αρωγός σε διαδικασίες προώθησης μνημονίων και κατάλυσης της δημοκρατικής λειτουργίας». «Σας εύχομαι καλή επιτυχία. Όλους θα μας κρίνει η ιστορία», κατέληξε.

«Ο λαός μας έχει αποτιμήσει όλους», απάντησε ο νέος πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στις αιχμές που άφησε η απελθούσα πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την παράδοση – παραλαβή της προεδρίας της Βουλής. Σε μία σύντομη και μάλλον ψυχρή τελετή ο Ν. Βούτσης αρκέσθηκε να υπογραμμίσει πως «δεν θα ήθελα να υπάρξει πολιτική αντιπαράθεση γιατί είναι αλήθεια ότι ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα εκφράσεις που θα οδηγούσαν σε οξύτατη αντιπαράθεση».

«Αυτό δεν παίζει ρόλο, τα έχει αποτιμήσει ο λαός μας για όλους, ως πρόσωπα, κομματικούς φορείς και ρόλους» παρατήρησε ο κ. Βούτσης, κάνοντας μία έμμεση αναφορά στον χαρακτηρισμό «γύψο» που είχε πει η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την προεκλογική περίοδο.

Σχετικές ειδήσεις