ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προγραμματικές δηλώσεις - Κουρουμπλής: Η «Κάρτα του Πολίτη» είναι η πρώτη μεγάλη τομή

Προγραμματικές δηλώσεις - Κουρουμπλής: Η «Κάρτα του Πολίτη» είναι η πρώτη μεγάλη τομή

Την ανάγκη να δημιουργηθούν σύγχρονοι θεσμοί και σύγχρονες δημόσιες δομές στο κέντρο και στην περιφέρεια για να συγκρουστούν, όπως είπε, με τα φαινόμενα της στασιμότητας και της διαφθοράς, επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έδωσε έμφαση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και στην αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας, τόνισε ότι η «Κάρτα του Πολίτη» θα είναι η πρώτη μεγάλη τομή που θα συμβάλλει στους δημοκρατικούς θεσμούς, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέχρι τον Ιανουάριο θα έχει λυθεί το ζήτημα της διασύνδεσης όλων των βάσεων δεδομένων των δημοσίων διοικήσεων.

«Θα προχωρήσουμε στη μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση που θα απελευθερώσει πολλές εργατοώρες και θα επιλύσει τα σημαντικά προβλήματα της γραφειοκρατίας», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών και προσέθεσε: «Θα πρέπει να κατεδαφίσουμε το κράτος του παραλόγου και να εγκαταστήσουμε τη λογική. Είμαστε εδώ για να συγκρουστούμε με τις απολιθωμένες αναχρονιστικές αντιλήψεις και να δημιουργήσουμε μα σύγχρονη δημόσια διοίκηση αποτελεσματική, με αντανακλαστικά για να καθοδηγούμε και όχι να καθοδηγούμαστε από συμφέροντα. Να δημιουργήσουμε την κοινωνία των πολιτών και όχι των θεατών. Μια κοινωνία που δεν θα παραχωρεί σε κανέναν το δικαίωμα να αποφασίζει για αυτήν χωρίς αυτήν».

«Η μεγάλη πρόσφατη νίκη του Αλέξη Τσίπρα, παρά την τρομοκρατία και την καταστροφολογία, ήταν θρίαμβος της λογικής και του ελληνικού λαού που μας επιτάσσει να θεμελιώσουμε την ελπίδα στον τόπο. Είμαστε εντολοδόχοι του ελληνικού λαού και πρέπει να παραμείνουμε εντολοδόχοι του. Να αποδεικνύουμε ότι αντιδρούμε στα αντανακλαστικά της κοινωνίας. Μόνο έτσι θα αφυπνίσουμε τη συνείδηση των Ελλήνων για να βγούμε από την κρίση», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών συμπληρώνοντας: «Η δοκιμασία που περνάει ο ελληνικός λαός σήμερα είναι αποτέλεσμα των μοιραίων εξελίξεων και τον πολιτικών εγκληματικών πολιτικών που έχουν ονοματεπώνυμο».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους νέους, καλώντας τους να μην παραιτηθούν μπροστά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. «Σας το λέει ένας άνθρωπος που δεν θα ήταν εδώ, αν δεν πάλευε. Να μείνετε εδώ, να παλέψετε και να μην φεύγετε για το εξωτερικό, αλλά να μας αναγκάσετε να δώσουμε λύσεις, για να φτιάξουμε μια Ελλάδα πιο όμορφη. Η ζωή δεν αλλάζει τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος αλλάζει τη ζωή», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σχετικές ειδήσεις