ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαφοροποίηση Κουρουμπλή και μήνυμα στην κυβέρνηση για το φάρμακο

Διαφοροποίηση Κουρουμπλή και μήνυμα στην κυβέρνηση για το φάρμακο

Τη στήριξη της ελληνικής παραγωγής φαρμάκου ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, εκφράζοντας τη διαφοροποίησή του πάνω στο ζήτημα της διάταξης για τις μειώσεις στις τιμές των οικονομικών φαρμάκων, που παράγει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία.

Ο κ. Κουρουμπλής πήρε το λόγο, το βράδυ της Παρασκευής (16/10/2015) στη Βουλή, για να καταθέσει μία νομοτεχνική βελτίωση σε άρθρο του πολυνομοσχεδίου σχετική με το χαρτοφυλάκιό του.

Συνεχίζοντας, έκανε μία παρέμβαση –μήνυμα προς την κυβέρνηση για το επίμαχο άρθρο 15 του πολυνομοσχεδίου.

Η φαρμακευτική δαπάνη είναι κλειστός προϋπολογισμός, υπενθύμισε ο κ. Κουρουμπλής, η προηγούμενη υπουργική θητεία του οποίου ήταν στο υπουργείο Υγείας. Επομένως, η διάταξη δεν επηρεάζει το μέγεθός της, αλλά στοχεύει στην εσωτερική κατανομή της (σ.σ δηλαδή στην αναδιανομή της "πίτας" σε βάρος των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών), πρόσθεσε, αντικρούοντας στην ουσία τα επιχειρήματα που επικαλείται ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, καθώς και την αιτιολογική έκθεση για το συγκεκριμένο άρθρο, η οποία αναφέρει ως στόχο τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε να στηριχθεί η ελληνική παραγωγή φαρμάκου, διαφοροποιώντας τη θέση του από τους υπόλοιπους υπουργούς και βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πάνω στο κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Σχετικές ειδήσεις