ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Αιτία πολέμου το ασφαλιστικό, το φορολογικό, η υγεία του λαού (vid)

Κουτσούμπας: Αιτία πολέμου το ασφαλιστικό, το φορολογικό, η υγεία του λαού (vid)

«Θα μας βρείτε για όλα αυτά και άλλα πολλά και επείγοντα, απέναντι. Ο ελληνικός λαός δεν έχει δοκιμάσει ακόμα την πραγματική δύναμή του» είπε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στη Βουλή, για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

«ΣΗΚΩΝΕΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ»

«Όσο πλησιάζει η ψήφος του νομοσχεδίου τόσο δυναμώνετε τα ντεσιμπέλ της προπαγάνδας σας για να συντηρήσετε αυταπάτες περί διορθωτικών κινήσεων, περί συνέχισης της διαπραγμάτευσης. Προσπαθείτε να κερδίσετε χρόνο και να αποσπάσετε τη λαϊκή ανοχή» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα.

«Αιτία πολέμου αποτελεί το κοινωνικοασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό, η υγεία του λαού μας, που πλήττει όχι μόνο συνταξιούχους αλλά όλες τις κατηγορίες πολιτών, όλες τις ηλικίες.

Αιτία πολέμου αποτελεί το φορολογικό και η μεγάλη επίθεση που επιχειρείται ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους της πατρίδας μας, οι κατασχέσεις, τα δυσβάστακτα φορολογικά βάρη που κάνουν αφόρητη τη ζωή του κάθε οικογενειάρχη.

Αιτία πολέμου αποτελεί η ανεργία και η εξασφάλιση δουλειάς με δικαιώματα για όλο το λαό, για τη νεολαία μας. Ζήτημα που παραπέμπει ευθέως στο τι ανάπτυξη προτείνει κάθε πολιτικό κόμμα. Ανάπτυξη για ποιον. Για τον εργαζόμενο, τον επαγγελματία, τον καλλιεργητή της ελληνικής γης, τον αγρότη, την νεολαία, ή ανάπτυξη για το μεγάλο όμιλο, το κεφάλαιο, το μονοπώλιο, που σκοπό έχει μόνο το ξεζούμισμα των εργαζομένων, με μείωση μισθών, μεροκάματου, όποιων ελάχιστων εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων ακόμα υπάρχουν» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αναφερόμενος στις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού περί απομείωσης του χρέους καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι αποκρύπτει από τον λαό, ο οποίος δεν ευθύνεται για τη δημιουργία του ούτε ωφελήθηκε από αυτήν, πως θα κληθεί να το πληρώσει ολόκληρο.

«Σηκώνετε υποκριτικά τη σημαία κατά της φοροδιαφυγής και την ίδια ώρα διατηρείτε το προκλητικό καθεστώς φοροαπαλλαγής των εφοπλιστών που πληρώνουν για ετήσιο φόρο τα ναύλα 2 - 3 ημερών» τόνισε.

Οι μονοπωλιακοί όμιλοι δεν πληρώνουν «για αυτό σας αγκαλιάζουν στοργικά και στο ελληνικό και στο αμερικανικό έδαφος» συνέχισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε πως την ίδια ώρα «εμπλέκετε τη χώρα στο επικίνδυνο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων στην περιοχή». «Προχθές επιβεβαιώσατε τη στρατηγική συμπόρευση με τις ΗΠΑ ώστε να αποκτήσουν προβάδισμα τα ατλαντικά σχέδια μεταφοράς φυσικού αερίου στην περιοχή σε βάρος των ρώσικων ανταγωνιστικών σχεδίων» πρόσθεσε.

Επίσης, προειδοποίησε «να μην τολμήσετε να προχωρήσετε στις παροτρύνσεις των Ευρωπαίων και του ΝΑΤΟ για κοινή φύλαξη των συνόρων με την Τουρκία με πρόσχημα το μεταναστευτικό πρόβλημα».

«Φορολογείτε τις μικρές μονάδες περισσότερο από τα πεντάστερα ξενοδοχεία, μειώνετε τα φορολογικά βάρη του μεγάλου κεφαλαίου το οποίο θα αναλάβει με συμβάσεις παραχώρησης να αξιοποιεί περιουσιακά στοιχεία του κράτους με την απαλλαγή του ΤΑΙΠΕΔ από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, ο παραχωρησιούχος θα φορολογείται μόνο για την επικαρπία ή το δικαίωμα επιφανείας» συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας υπογραμμίζοντας πως «πάλι το μεγάλο κεφάλαιο τη βγάζει λάδι».

«Γι’ αυτό και τα διάφορα φασιστικά τσιράκια του συστήματος, αυτή η σαπίλα των καθοδηγητών εγκληματιών ναζιστών που βρίσκονται σήμερα υπόδικοι, απόγονοι των συνεργατών του Χίτλερ που τον υπερασπίζονται δεν βγάζουν τσιμουδιά, κάθονται κότες, γίνονται λαγοί στο άκουσμα της λέξης Siemens, που χρηματοδοτούσε τον ιδεολογικό τους πατέρα, τον Χίτλερ ή τσιρίζουν για άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Θυμούνται διάφορα οικονομικά που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Για τέτοιους τύπους ούτε το σάλιο δεν πρέπει κανείς να χρησιμοποιεί» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Σχετικές ειδήσεις