ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευόπουλος: Κάλυψε πλήρως τον Πάνο Λάμπρου

Παρασκευόπουλος: Κάλυψε πλήρως τον Πάνο Λάμπρου

Πλήρη στήριξη στο Πάνο Λάμπρου παρείχε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση Πανούση.

Ο κ. Παρασκευόπουλος απέρριψε τα σενάρια συνωμοσίας και τόνισε ότι με δική του εντολή το μέλος του ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ είχε επαφές με κρατούμενους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, χαρακτήρισε τον κ. Λάμπρου σοβαρό, μετρημένο και αποτελεσματικό, τόνισε ότι ανάλογες προσπάθειες με στόχο την εκτόνωση και την εξομάλυνση των εντάσεων στις φυλακές, υπήρξαν και στο παρελθόν, ενώ χαρακτήρισε το όλο κλίμα που δημιουργήθηκε για την εμπλοκή του, σε «γενικευμένη παρεξήγηση και παρερμηνεία».

Σε ερώτηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, αν ήταν ενήμερος ο πρωθυπουργός για τις απειλές που δεχόταν ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε: «Έχω βρεθεί σε ευρύτερη συζήτηση με περισσότερα μέλη της κυβέρνησης, στην οποία έγινε λόγος για το ότι ο κ. Λάμπρου έχει αυτή την αποστολή, να κατευνάσει τα πνεύματα στις φυλακές και ότι η ιστορία έχει λήξει και βαίνουμε σε μια κατάσταση ομαλότητας. Αν θυμάμαι καλά, μια φορά έγινε και παρουσία του πρωθυπουργού η συζήτηση».

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «θεσμικά πρωτοφανή σύγκρουση μεταξύ των δύο υπουργών της κυβέρνησης» που έχει, όπως είπε, «καταστεί πλέον αντικείμενο ποινικής προδικασίας».

Σχετικές ειδήσεις