ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάρδας: To 2014 είχαμε έλλειμμα 450 εκατ. ευρώ

Μάρδας: To 2014 είχαμε έλλειμμα  450 εκατ. ευρώ

Τα οικονομικά της χώρας ήταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση τον Φεβρουάριο, ανέφερε σήμερα μιλώντας στηΒουλή, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

Το ταμειακό έλλειμμα ήταν 450 εκατ. ευρώ και αν οι εκλογές γίνονταν το Φεβρουάριο υπήρχε η περίπτωση να μην μπορούσε η τότε κυβέρνηση να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις, ενώ χαρακτήρισε λάθος την έναρξη της προεκλογικής περιόδου τον Δεκέμβριο, που τον χαρακτήρισε την «πιο ζωντανή περίοδο όλης της χρονιάς».

Υποστήριξε επίσης πως υπήρχε αβεβαιότητα για το κλείσιμο της συμφωνίας τον Φεβρουάριο του 2015 και υπήρχε αβεβαιότητα για την εκταμίευση των 7 δισ. ευρώ στις 24 Φεβρουαρίου του 2015.

Όσον αφορά το χρέος, ο Δημήτρης Μάρδας είπε ότι το ονομαστικό κούρεμα του 2012, ήταν 51 δισ. ευρώ το οποίο προήλθε από τις ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ για την κατάσταση των τραπεζών τόνισε ότι έως το 2014 είχαν φύγει από αυτές, 115 δισ. ευρώ.

Στον Δημήτρη Μάρδα απάντησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος αναγνώρισε ότι υπήρχε το έλλειμμα των 452 εκατ. ευρώ, υποστήριξε όμως, ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει κάνει κάτι ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπισθεί και ότι ευθύνεται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σήμερα.

Σχετικές ειδήσεις