ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντροπή: Κατάντησαν τη Βουλή άθλια «κουρελού» με τις ύβρεις και τις χυδαίες εκφράσεις τους!

Ντροπή: Κατάντησαν τη Βουλή άθλια «κουρελού» με τις ύβρεις και τις χυδαίες εκφράσεις τους!

Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι το επίπεδο πολιτικού διαλόγου στη Βουλή κινείται πολύ κάτω του μετρίου. Σε μια χώρα με τόσο σοβαρά και δυσεπίλυτα προβλήματα, οι βουλευτές μας, δυστυχώς, αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων και τούτο φάνηκε από τη χθεσινή συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΤΟ «ΝΑΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ - ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΟΥ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ – ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ - ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΜΕΝΗ Η ΝΔ

Ύβρεις, σκληρές και χυδαίες εκφράσεις και λεξιλόγιο που θα προσιδίαζε περισσότερο σε διαλεκτική πεζοδρομίου «κόσμησαν» με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τη συζήτηση, στον αποκαλούμενο «ναό της Δημοκρατίας».

Τρεις λέξεις χαρακτήρισαν τη χθεσινή κοινοβουλευτική ημέρα ντροπής: αίσχος, ξεπεσμός και κατάπτωση.

Βουλευτές χωρίς πολιτικά επιχειρήματα, επιδόθηκαν σε «κοκορομαχίες», υπερασπιζόμενοι μόνο τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Ακόμα και για το Σύμφωνο Συμβίωσης κανείς δεν μίλησε με επιχειρήματα, κανείς δεν μας είπε γιατί είναι ή δεν είναι απαραίτητο να ψηφιστεί. Για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ελληνική κοινωνία. Μόνο κραυγές, αγοραίες και προκλητικές εκφράσεις από τους... δήθεν εκπροσώπους του λαού.

Το «χορό» των ύβρεων άνοιξε ο άγριος καβγάς του βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Αμυρά με τον συνάδελφό του από πλευράς Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστα Κατσίκη.

«Αν ένας γκέι συνευρεθεί ερωτικά με τον Κ. Κατσίκη, τότε κινδυνεύει να κατηγορηθεί για κτηνοβασία», είπε ο κ. Αμυράς.

Η απάντηση ήταν άμεση από τον κ. Κατσίκη: «Στο χώρο της Ολομέλειας της Βουλής θέλω να καταγγείλω ότι υπάρχει ένας πολιτικός αλήτης που ακούει στο όνομα Αμυράς και ενημερώνω το σώμα ότι θα προβώ σε μήνυση εναντίον του για όσα είπε για εμένα».

Το επαίσχυντο σόου στη Βουλή συνεχίστηκε με εκατέρωθεν «γαλλικά» εκτός μικροφώνου.

Μάταια, ο προεδρεύων της συνεδρίασης Γιάννης Λαμπρούλης ζητούσε να επικρατήσει ηρεμία.

Μάλιστα, ο βουλευτής Αμυράς συνέχισε λέγοντας: «Να σε καλεί πολιτικό αλήτη ο ομοφοβικός κ. Κατσίκης, κάτι κάνεις καλά».

Βουλή: Έξαλλος ο Νικολόπουλος με τον Αμυρά

«Έπρεπε να ανακαλέσετε στην τάξη τον βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργο Αμυρά, που έβρισε τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο, αλλά και τον Βουλευτή των ΑΝΕΛ, Π. Κατσίκη», είπε με αποφασιστικό τόνο ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, στον προεδρεύοντα της συνεδρίασης για το σύμφωνο συμβίωσης.

«Κακώς δεν αντιδράσατε - όπως σωστά κάνατε στην αλληλοεκτόξευση ύβρεων Αμυρά – Κατσίκη, όταν ο κ. Αμυράς αποκάλεσε τον Σεβασμιότατο κ. Αμβρόσιο –Μουλά Ομάρ, και κάνοντας λογοπαίγνιο με το επώνυμο του συναδέλφου μιλώντας για “κτηνοβασία”».

Ο Νίκος Νικολόπουλος απαντώντας σε όσους υπερήφανα δήλωσαν μέσα στην Βουλή ότι είναι ομοφυλόφιλοι είπε:
«Αλήθεια εάν γίνουμε όλοι «ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ» και «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ» όπως κάποιοι αυτοαναγορεύτηκαν και ακολούθησαν το μοντέλο που με τέτοιο καμάρι προβάλλεται μετά από λίγα χρόνια δεν θα οδηγηθούμε στην εξαφάνιση της κοινωνία και του έθνους;».

Στο μεταξύ, ισχυρούς κλυδωνισμούς στα κόμματα προκάλεσε η ονομαστική ψηφοφορία για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός έσπασε σε δύο κομμάτια, με τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει το νομοσχέδιο και τους ΑΝΕΛ να καταψηφίζουν.

Επίσης, πλήρης αμηχανία προκλήθηκε και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Η ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπασε σε τρία κομμάτια, με 29 βουλευτές, μεταξύ των οποίων, οι Μάκης Βορίδης και Χαράλαμπος Αθανασίου να καταψηφίζουν, 19 μεταξύ των οποίων οι Γιάννης Πλακιωτάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη να υπερψηφίζουν και 27 βουλευτές να επιλέγουν την αποχή.

Πάντως, οι προωθούμενες ρυθμίσεις εγκρίθηκαν με τη στήριξη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. Συγκεκριμένα, επί της αρχής το νομοσχέδιο έλαβε 193 «Ναι», 56 «Κατά» ενώ 51 βουλευτές απουσίαζαν.

Ειδικότερα, από την ΝΔ, επί της αρχής και επί των άρθρων 1 εως 14 που ρυθμίζουν το σύμφωνο συμβίωσης ψήφισαν «ΝΑΙ» οι: Γιάννης Πλακιωτάκης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Νίκη Κεραμέως, Βασίλης Οικονόμου, Ολγα Κεφαλογιάννη, Ντόρα Μπακογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης (καταψήφισε το 7ο άρθρο για την λύση του συμφώνου), Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Χρήστος Δήμας Γιώργος Κουμουτσάκος, Κατερίνα Παπακώστα, Σίμος Κεδίκογλου, Κώστας Τασούλας και Νίκος Παναγιωτόπουλος (καταψήφισαν τα άρθρα 9, 10, 11). Οι Μάκης Γιακουμάτος και Γιάννης Βρούτσης ψήφισαν «ναι» επί της αρχής και καταψήφισαν τα άρθρα.

Από την άλλη πλευρά, καταψήφισαν επί της αρχής και των άρθρων οι: Αννα Καραμανλή, Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, Κώστας Βλάσης, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Βλάχος, Ανδρέας Κατσανιώτης, Δημήτρης Κυριαζίδης, Μανώλης Κόνσολας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Βασίλης Γιόγακας, Σάββας Αναστασιάδης, Θανάσης Μπούρας, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιώργος Κασαπίδης, Μαρία Αντωνίου, Θανάσης Δαβάκης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Χαράλαμπος Αθανασίου, Θανάσης Καββαδάς, Χρήστος Μπουκώρος, Γιώργος Καρασμάνης, Κώστας Κουκοδήμος, Στέργιος Γιαννάκης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργος Βαγιωνάς, Νότης Μηταράκης.

Απόντες ήταν οι: Δημήτρης Σταμάτης, Βασίλης Κικίλιας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Σοφία Βούλτεψη, Αδωνις Γεωργιάδης, Μάριος Σαλμάς, Κώστας Καραγκούνης, Γιάννης Ανδριανός, Γιώργος Στύλιος, Γεωργία Μαρτίνου, Βαγγέλης Μπασιάκος, Γιώργος Κοντογιώργος, Κώστας Τζαβάρας, Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Ελένη Ράπτη, Θόδωρος Καράογλου, Κώστας Τσιάρας, Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Τραγάκης, Κώστας Καραμανλής (Σερρών), Κώστας Σκρέκας, Χρήστος Σταϊκούρας, Γιάννης Αντωνιάδης.

Από τους ΑΝΕΛ, υπέρ των διατάξεων του συμφώνου συμβίωσης τοποθετήθηκαν οι: Έλενα Κουντουρά, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κώστας Ζουράρις.

Καταψήφισαν οι: Κώστας Κατσίκης, Γιώργος Λαζαρίδης, Βασίλης Κόκκαλης, Δημήτρης Καμμένος και Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά.

Σχετικές ειδήσεις