ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Άγρια αντιπαράθεση μεταξύ Άδωνι - Μπαλαούρα για την 17Ν

Βουλή: Άγρια αντιπαράθεση μεταξύ Άδωνι - Μπαλαούρα για την 17Ν

Άγρια αντιπαράθεση εκτυλίχτηκε στη συζήτηση της Βουλής ανάμεσα στον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών, Μάκη Μπαλαούρα και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ,Άδωνη Γεωργιάδη.

Αφορμή για την οξεία αντιπαράθεση υπήρξαν οι αναφορές του κ. Μπαλαούρα για την ακύρωση της παράστασης του Εθνικού Θεάτρου στην οποία περιλαμβάνονταν κείμενα από το βιβλίο του Σάββα Ξηρού, στο ραδιόφωνο του «Βήμα fm».

«Όταν ο κ. Μπαλαούρας λέει ότι η 17Ν είχε ιδεολογία υπέρ του ανθρώπου -ποιών; αυτών που δολοφονούσαν-, δεν μπορούμε να σας έχουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης προκαλώντας την άμεση αντίδραση του Μάκη Μπαλαούρα.

«Περίμενα την επίθεση. Να βάλουν όμως προμετωπίδα τον ακροδεξιό 'Αδωνη Γεωργιάδη δεν το περίμενα», σχολίασε ο κ. Μπαλαούρας, που ζήτησε και πήρε το λόγο επί προσωπικού, ενώ υποστήριξε ότι δεν μεταφέρθηκαν όσα ακριβώς είχε πει στη ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν υποστήριξε την αντίληψη της 17Ν, ενώ επικαλέστηκε και απόσπασμα από τα όσα είχε πει, με το οποίο εξέφραζε την διαφωνία αλλά και την καταδίκη του για τις δολοφονίες.

«Δεν υπάρχει διαβάθμιση στους δολοφόνους και δεν μπορείτε να έρχεστε στη Βουλή και να τους δικαιολογείτε. Είστε μέλος της κυβέρνησης και δεν είναι νοητό έστω και εμμέσως να τους υπερασπίζεστε», αντέτεινε ο κ. Γεωργιάδης.

«Διαφωνώ με την αντίληψη των μελών της 17Ν διότι η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι αναφαίρετη», ανταπάντησε ο κ. Μπαλαούρας.

Σχετικές ειδήσεις