ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση στη Βουλή – Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Παραιτήσου, ας αποφασίσει ο λαός

Συζήτηση στη Βουλή – Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Παραιτήσου, ας αποφασίσει ο λαός

Τη διενέργεια εκλογών ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτησηγια τη Δικαιοσύνη και τη διαπλοκή, καλώντας τον πρωθυπουργό «να παραιτηθεί και να φύγει».

«Η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο και επειδή αυτή η Βουλή δεν μπορεί να δώσει άλλη λύση, ας δώσει τη λύση ο λαός» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης στο κλείσιμο της ομιλίας του.

Συμπλήρωσε μάλιστα: «Σε λίγο θα έχετε το προνόμιο να είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός που είχε ποτέ η Ελλάδα».

Στην ομιλία του, ο κ. Μηστοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον για μεγάλα ψέματα, για προσκόλληση στην εξουσία πάση θυσία και για ανικανότητα στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και στη διαχείριση των ζητημάτων της οικονομίας.

«Προδώσατε τα όνειρα όλων των Ελλήνων που σας εμπιστεύτηκαν» είπε ο κ. Μητσοτάκης προς τον κ. Τσίπρα.

Όπως είπε, στόχος της συζήτησης για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά ήταν να αλλάξει η ατζέντα του πολιτικού διαλόγου.

«Δεν είστε κατήγορος σε αυτή τη συζήτηση, κατηγορούμενος είστε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Μη μας κουνάτε το δάχτυλο, εσείς είστε ο βασικός υπεύθυνος για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα σήμερα».

«Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου που εσείς μαζέψατε στο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ανεβάζοντας τους τόνους της συζήτησης.

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός υιοθέτησε όλες τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος και ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι πιο παλιός και από το παλιό».

Στην επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Μητσοτάκης χρέωσε επίσης στην κυβέρνηση ανικανότητα στη διαχείριση του προσφυγικού.

Κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Ειδομένη. «Ο δήθεν ανθρωπισμός σας βουλιάζει στις λάσπες της Ειδομένης», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για αυταρχική διαχείριση του θέματος με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

«Προκειμένου να ελέγξετε το μιντιακό τοπίο, αφαιρέσατε αρμοδιότητες από την ανεξάρτητη αρχή και τις μεταβιβάσατε στον κ. Παππά», είπε.

Σε άλλο σημείο έκανε λόγο για «κόκκινο πρωτοσέλιδο» του Βήματος την ημέρα της εκλογής του κ. Τσίπρα και είπε ειρωνικά «δεν μου φαίνεται να είναι και τόσο εχθρική η στάση απέναντί σας».

Επίσης αναφέρθηκε στα χρέη του τηλεοπτικού σταθμού ALTER ρωτώντας δηκτικά αν θα ελεγχθούν: «Δεν φαντάζομαι ο συγκεκριμένος εκδότης να αφαιρεθεί από τον έλεγχο επειδή τώρα μπαινοβγαίνει τώρα στο Μαξίμου;»

«Πάει πολύ εσείς, το αγαπημένο παιδί του νεοαυριανισμού, να μιλάτε για διαφάνεια» πρόσθεσε.

Ακόμη, έκανε λόγο για λίστα συγγενών και φίλων που διορίστηκαν, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει κάνει « γραφικές επιλογές που προκαλούν χιλιάδες άξιους νέους».

«Ο κάθε Καρανίκας που προσλαμβάνετε είναι μια γροθιά στο στομάχι της Ελλάδας που αντιστέκεται», είπε.

«Η ψευτοαριστερά της ήσσονος προσπάθειας δεν έχει δικαίωμα να μιλάει σ' αυτήν εδώ την αίθουσα για ηθικό πλεονέκτημα» συμπλήρωσε.

Σε άλλο σημείο είπε ότι ο ίδιος έχει κάνει μήνυση στον κατηγορούμενο για υπόθεση εκβιασμού εκδότη κ. Παναγιώτη Μαυρίκο για δημοσιεύματα που τον αφορούν.

Πρόσθεσε όμως ότι τον Απρίλιο του 2015, η κρατική τηλεόραση είχε υπογράψει την ανανέωση της σύμβασης με την εταιρίας Μαυρίκος ΑΕΒΕ.

«Μη δώσετε μόνο τέσσερις τηλεοπτικές άδειες» κάλεσε επίσης την κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι αυτό θα προάγει τη διαπλοκή.

Αναφερόμενος, στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Για πρώτη φορά, υπάρχουν δύο Υπουργοί Δικαιοσύνης, ο Υπουργός και ο αναπληρωτής του για να παρακολουθεί τις κρίσιμες υποθέσεις, αυτές που συνιστούν πολιτική προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Πού ακούστηκαν ξανά αυτά; Ο αναπληρωτής Υπουργός τάσσεται δημόσια κατά κάποιων και υπέρ κάποιων άλλων εισαγγελικών λειτουργών. Θεωρεί ορθή τη διεξαγωγή κάποιων πειθαρχικών ελέγχων και εσφαλμένη τη διεξαγωγή κάποιων άλλων. Χαρακτηρίζει “δικαστικό πραξικόπημα” συλλήβδην κάθε δικανική κρίση που αποκλίνει από τις προαναγγελίες ή τις επιδιώξεις της Κυβέρνησης. Και οι πρόσφατες καταγγελίες εγείρουν μια σειρά από αμείλικτα ερωτήματα: Παρενέβη ο Υπουργός σας στο έργο της απονομής της Δικαιοσύνης; Ζήτησε από την συγκεκριμένη Εισαγγελέα Εφετών, όπως η ίδια τον καταγγέλλει και ο ίδιος αποδέχεται ουσιαστικά με την επιστολή του να επιστρέψει τη δικογραφία που της είχε ανατεθεί νόμιμα;
Ας μας πείτε, από ποια διάταξη νόμου επιτρέπονται οι επιβεβαιωμένες επικοινωνίες του; Με ποια αρμοδιότητα επικοινωνούσε».

Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει φοροκαταιγίδα.

Σχετικές ειδήσεις