ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση Βουλή - Δευτερολογία Λεβέντη: Εάν δεν κάνουμε οικουμενική να κάνουμε εκλογές (vid)

Συζήτηση Βουλή - Δευτερολογία Λεβέντη: Εάν δεν κάνουμε οικουμενική να κάνουμε εκλογές (vid)

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή κάλεσε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, να ξεκαθαρίσει τη θέση του αν είναι υπέρ της διπλής ή της μονής ονομασίας των Σκοπίων, καθώς όπως είπε τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν έχουν διαφορετική άποψη.

Ως προσπάθεια όξυνσης του πολιτικού κλίματος, με στόχο την αύξηση των ποσοστών τους, κατηγόρησε κυβέρνηση και ΝΔ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, κατά την δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για τα θέματα της Δικαιοσύνης.

Ακόμα, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι, ενώ η εντολή που πήρε από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ήταν να ανοίξουν τα σύνορα, όταν γύρισε τα σύνορα ήταν κλειστά. «Τι πήγε να κάνει ο κ. Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής και γύρισε και θριαμβολογούσε όταν έβαλε την Τουρκία στο Αιγαίο;» διερωτήθηκε ο Βασίλης Λεβέντης.

«Δεν κατάλαβα. Ο κ.Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές ευθέως ή πλαγίως; Ή δεν ζήτησε; δεν έχω καταλάβει» είπε και τόνισε ότι «αν δεν κάνουμε οικουμενική κυβέρνηση, καλό είναι να κάνουμε εκλογές... Έτσι κάνουν οι άντρες οι σωστοί, όταν έχουν την πλειοψηφία».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως: «Εάν δεν κάνουμε οικουμενική σ’ αυτή τη χώρα, καλό είναι να κάνουμε εκλογές».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ανέφερε: «Αφού έχετε μάλιστα και την πλειοψηφία του λαού δεν έχετε πρόβλημα. Εάν είστε βέβαιοι ότι την έχετε, κάντε εκλογές να τη δείτε».

«Την σημερινή συζήτηση, τι την θέλατε; για να οξύνετε την συζήτηση και να ανεβάσετε τα ποσοστά σας; Κάντε δημοσκοπήσεις για να δείτε που βρισκόσαστε» είπε σε άλλο σημείο, αφήνοντας αιχμές για τον Πάνο Καμμένο ότι καταγγέλλει εποχές που ήταν μέσα στη ΝΔ!

«Και τι είδους κυβέρνηση κάνατε; Ακροδεξιάς και Αριστεράς; Θα μου πείτε τι Αριστεράς;... του γλυκού νερού» κατέληξε ο κ.Λεβέντης.

Σχετικές ειδήσεις