ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγρια κόντρα στη Βουλή – Διεκόπη η συνεδρίαση

Άγρια κόντρα στη Βουλή – Διεκόπη η συνεδρίαση

Ο προεδρεύων της συνεδρίασης ζήτησε την αποβολή από την αίθουσα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού

Χάος επικράτησε λίγο μετά τις 17:30 το απόγευμα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Η ένταση ξεκίνησε από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής, με τους βουλευτές της να επιτίθενται με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, βρισιές και απειλές εναντίον του υπουργού Περιβάλλοντος, Πάνου Σκουρλέτη.

Αφορμή ήταν αντιπαράθεση του Γ. Λαγού με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διαφωνίας του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά.

Ο τελευταίος απάντησε στον υπουργό ύστερα από επεισόδιο που είχαν νωρίτερα. Ο κ. Σκουρλέτης του επεσήμανε ότι νωρίτερα είχε πει ότι «να προσέχει η οικογένειά σου». «Ποτέ», υποστήριξε ο Χρήστος Παππάς.

Ο υπουργός αντέδρασε επίσης στον ισχυρισμό του Χρήστου Παππά ότι μόνον η Χρυσή Αυγή έχει "γνήσιους Έλληνες" αλλά και στον προκλητική αναφορά του ότι το κόμμα του είναι κατά της βίας!

Επικράτησε πανδαιμόνιο με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να φωνάζουν και να βρίζουν από τα έδρανα.

Ο κ. Σκουρλέτης κατήγγειλε σε υψηλούς τόνους τις προκλήσεις των χρυσαυγιτών, καλώντας τον Χρήστο Παππά να πάει να πουλήσει προστασία σε κανένα νυχτερινό μαγαζί.

«Δεν μπορούν οι υμνητές της δικτατορίας να εμφανίζονται με τον μανδύα της κοινωνικής ευαισθησίας» είπε ο κ. Σκουρλέτης με αποτέλεσμα να βγει εκτός εαυτού ο Χρήστος Παππάς και να εξαπολύσει μια δριμύτατη επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του κ. Σκουρλέτη και της κυβέρνησης.

Στον διάλογο παρενέβησαν ο Γιάννης Λαγός και ο Ηλίας Παναγιώταρος φωνάζοντας πολλές φορές προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ «είσαι βλάκας», «ντροπή σου», «κολλητοί με τους τρομοκράτες έχετε γίνει» κ.α.

«Υποστηρίζετε τα κρεματόρια. Ενέχεστε σε δολοφονίες» είπε στον κραυγάζοντα βουλευτή της Χρυσής Αυγής ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν τόσο που ο προεδρεύων της Βουλής κ. Λαμπρούλης ζήτησε από το Φρούραρχο να μπει στην αίθουσα της Ολομέλειας και να απομακρύνει τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό.

Η συνεδρίαση διεκόπη και το κανάλι της Βουλής διέκοψε και τη σύνδεση με την αίθουσα της Ολομέλειας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Σχετικές ειδήσεις