ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη δημοσιότητα και με καθυστέρηση δύο ετών τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών

Στη δημοσιότητα και με καθυστέρηση δύο ετών τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών

Για άλλη μία φορά το κράτος αποδεικνύει πως κινείται με ρυθμούς χελώνας, αφού μόλις σήμερα, Τετάρτη (11/05/2016) και με καθυστέρηση δύο ετών αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» για βουλευτές, ευρωβουλευτές αλλά και για τους υπεύθυνους οικονομικών των πολιτικών κομμάτων για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012).

Οι δηλώσεις των βουλευτικών εισοδημάτων αναμένεται να δημοσιοποιηθούν λίγο μετά το μεσημέρι σήμερα από το γραφείο του Β' αντιπροέδρου της Βουλής και θα αναρτηθούν μετά το μεσημέρι στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής, όπου θα παραμείνουν διαθέσιμες για έναν μήνα.

Το ενδιαφέρον στα «πόθεν έσχες» αναμένεται να εστιαστεί κυρίως στα περιουσιακά στοιχεία των πολιτικών αρχηγών (ακίνητα, καταθέσεις, χαρτοφυλάκια κλπ.) αλλά και σε εκείνα τα πολιτικά στελέχη, πρώην και νυν, που φέρονται να είχαν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα.

Την ίδια στιγμή, το προεδρείο της Βουλής έχει ζητήσει να επισπευστούν οι έλεγχοι ώστε με την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου (την πρώτη Τρίτη του Οκτωβρίου) να δοθούν στη δημοσιότητα και τα «πόθεν έσχες» για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013).

Σχετικές ειδήσεις