ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για κατοίκους μικρών νησιών ζητούν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για κατοίκους μικρών νησιών ζητούν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Υποστηρίζουν ότι το δημοσιονομικό κόστος της προτεινόμενης ρύθμισης είναι ελάχιστο

Απαλλαγή από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ των μονίμων κατοίκων σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 300 κατοίκων, ζητούν με τροπολογία που κατέθεσαν στο πολυνομοσχέδιο, 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως διευκρινίζουν, η οικονομική δραστηριότητα στα νησιά και κατά συνέπεια και τα εισοδήματα των μονίμων κατοίκων τους είναι ελάχιστα, ενώ παρατηρούν ότι δεν υπάρχει τακτική συγκοινωνία και οι κάθε είδους δομές για την εξυπηρέτηση των πολιτών είναι από στοιχειώδεις έως και ανύπαρκτες.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι τα νησιά αυτά σε όλη τη χώρα είναι 33, με πληθυσμό που συνολικά δεν ξεπερνά τα 2.500 άτομα, οπότε το δημοσιονομικό κόστος της προτεινόμενης ρύθμισης είναι ελάχιστο.

Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές Η. Καματερός, Φ. Βάκη, Δ. Γάκης, Ν. Μανιός, Α. Μιχαηλίδης, Γ. Πάλλης, Κ. Παυλίδης, Ν. Σαντορινιός, Δ, Σεβαστάκης, Α. Συρίγος και Ν. Συρμαλένιος.

Την διαφωνία του, για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά εξέφρασε νωρίτερα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.
«Θα μπορούσαμε να μεταθέσουμε την υλοποίηση του ΦΠΑ την 1/1/2017» είπε ο Νίκος Συρμαλένιος και πρόσθεσε: «Δεν συμφωνώ με αυτή την διάταξη, αλλά δεν μπορώ και να μην ψηφίσω συνολικά το νομοσχέδιο, γιατί έτσι θα έκανα το χατίρι της αντιπολίτευσης και της Νέας Δημοκρατίας που ουρλιάζει», ανέφερε.

Σχετικές ειδήσεις