ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολυνομοσχέδιο-Σκουρλέτης: «Η αξιοπιστία κρίνεται από τον κόσμο»

Πολυνομοσχέδιο-Σκουρλέτης: «Η αξιοπιστία κρίνεται από τον κόσμο»

Επίθεση στη ΝΔ την οποία κατηγόρησε για νεοφιλελεύθερο, αντικοινωνικό λαϊκισμό και την οδηγεί, όπως είπε, σε στρατηγικό αδιέξοδο, εξαπέλυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε του Ταμείου Αξιοποίησης και Επενδύσεων Δημόσιας Περιουσίας, επισημαίνοντας ότι δεν έχει στόχο τις ιδιωτικοποιήσεις ενώ έκανε λόγο για συμφωνίες που κλείνει σήμερα η Ελλάδα και γίνεται πρωταγωνιστής στα Βαλκάνια και περιφερειακός παίκτης της ενεργειακής αγοράς.

«Δεν άκουσα ούτε μια συγκεκριμένη πρόταση από την αντιπολίτευση,. Τα 5,4 δισ ευρώ τα γνωρίζατε ως στόχο το καλοκαίρι. Τώρα ερχόμαστε να ψηφίσουμε τον εφαρμοστικό νόμο», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος ενώ στο σημείο αυτό απευθύνθηκε στους βουλευτές της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Δεν υπήρξε τίποτα από εσάς κύριοι της ΝΔ. Πείτε αν ακόμη υποστηρίζετε αυτά που λέει ο επανακάμψας κύριος Σαμαράς περί βιωσιμότητας του χρέους. Ο νεοφιλελεύθερος, αντικοινωνικός λαϊκισμός σας, που σας έχει καταλάβει σας οδηγεί σε στρατηγικό αδιέξοδο. Δεν άκουσα καμία κριτική για τη βάρβαρη πολιτική σας. Τι να υπερασπιστείτε; Ότι θέλατε να δώσετε τα δημόσια δίκτυα σε ιδιώτες. Δηλώστε ότι αυτά τα άρθρα, κάνοντας και την αυτοκριτική σας, ότι θα τα ψηφίσετε. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνετε αυτοκριτική για τις βαρύτατες ευθύνες που έχετε».

Και ο υπουργός Περιβάλλοντος συμπλήρωσε:

«Η αξιοπιστία κρίνεται από τον κόσμο. Υπάρχουν αντικειμενικά σημάδια ότι με την ολοκλήρωση του κλεισίματος της αξιολόγησης μπαίνουμε σε νέα φάσεις. Η συζήτηση για το ελληνικό χρέος δεν είναι γενικόλογη. Γίνονται συγκεκριμένα βήματα. Όλοι θα κριθούμε από τα απτά αποτελέσματα της πολιτικής μας, αν καταφέρουμε να μειώσουμε την ανεργία, την φτώχεια, να φέρουμε την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Πάνω σε αυτά τα θέματα που εσείς κριθήκατε και αποτύχατε».
Σχολιάζοντας επίσης, την κριτική για την περικοπή του ΕΚΑΣ, ο κ. Σκουρλέτης αντέτεινε ότι «θέλει θράσος να μιλάνε οι άνθρωποι που δεσμεύτηκαν για την κατάργηση του το 2015, να μας εγκαλούν που το υποκαθιστούμε με την εθνική σύνταξη».
Ο υπουργός Περιβάλλοντος κατηγόρησε και την υπόλοιπη αντιπολίτευση ότι αρκείται σε μία στείρα κριτική χωρίς να καταθέτει μία συγκεκριμένη πρόταση.
«Παρά τις κραυγές κάποιων το νέο Ταμείο Αξιοποίησης και Επενδύσεων δεν θα είναι ΤΑΙΠΕΔ και δεν θα έχει σκοπό τις ιδιωτικοποιήσεις, τα έσοδα του δεν θα διατίθενται μόνο για την αποπληρωμή του χρέους ενώ ο ρόλος του υπουργείου Οικονομικών θα είναι καθοριστικός», επεσήμανε ο κ. Σκουρλέτης.

Σχετικές ειδήσεις