ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολυνομοσχέδιο - Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Ο «κόφτης» είναι το τίμημα της αναξιοπιστίας σας

Πολυνομοσχέδιο - Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Ο «κόφτης» είναι το τίμημα της αναξιοπιστίας σας

Απάντηση στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη βουλή, έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την δευτερολογία του, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση και κατηγορώντας για ακόμα μια φορά τον πρωθυπουργό ως «άσχετο» και «ψεύτη».

Για την διαμαρτυρία του πρωθυπουργού για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του στην ομιλία του είπε: «Πριν από 15 ημέρες χρησιμοποιήσατε την φράση περί "αυταπάτης". Τι είναι ένας πρωθυπουργός που αναγνωρίζει αυταπάτη, καταρτισμένος; Ένας πρωθυπουργός που έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια και θα δώσει 13η σύνταξη τι είναι, ειλικρινής είναι;».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε απευθυνόμενο και πάλι προς τον Αλέξη Τσίπρα πως ο κόσμος, «ξέρει τα ψέματα που είπατε» και «ξέρει ότι τον παραπλανήσατε», σημειώνοντας ότι, «Η διαρκής επίκληση της δεύτερης εκλογικής σας νίκης δεν σας δίνει άφεση αμαρτιών για το πρώτο εξάμηνο του 2015» και επανέλαβε την πρόταση του για την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το πρώτο εξάμηνο του 2016 και το πως φθάσαμε στα capital controls.

Ο Κυριάκος Μητσoτάκης άφησε και αιχμές κατά του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση λέγοντας, «κύριε πρόεδρε της βουλής τη συζήτηση για το τι έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015 θα τη συνεχίσετε ποτέ;»

Εξαπολύοντας δεύτερο κύμα επίθεσης προς τον πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, «Στοιχίσατε στην ελληνική οικονομία 21 δις. ευρώ και αυτό δεν αμφισβητείται».

«Που αναφέρεται το υπερταμείο με ζωή 100 χρόνια στη προηγούμενη συμφωνία του Αύγουστου; Που αναφέρονται αυτά όπως και κόφτης; Ο «κόφτης» είναι το τίμημα της προσωπικής σας αξιοπιστίας και σας τον επέβαλαν ως τιμωρία», διερωτήθηκε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ.

Απαντώντας σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του πρωθυπουργού είπε: «Μιάς και επικαλείστε δηλώσεις ξένων σχολιάστε την δήλωση Ντομπρόφσκις ότι η επιλογή του μίγματος των φόρων ήταν δική σας επιλογή. Δική σας επιλογή ήταν να δώσετε και 150 εκατομμύρια ευρώ στους δημοσίους υπαλλήλους, να δημιουργείται δομές στο δημόσιο και να προσλαμβάνετε κολλητούς και φίλους. Εμείς μειώσαμε 30% την εισφορά αλληλεγγύης, το ΦΠΑ στην εστίαση, τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Όταν κι εσείς τα πετύχετε ελάτε να μας το πείτε».

«Δεν σας πιστεύει κανείς ούτε εντός ούτε εκτός χώρας, δεσμεύετε τη χώρα σε πρωτόγεννη πλεονάσματα για 15 χρόνια, τα οποία δεν είναι βιώσιμα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κλείνοντας απάντησε στον Πάνο Καμμένο που ρώτησε πώς θα αισθάνονται οι βουλευτές της ΝΔ την Τρίτη το βράδυ «Εσείς πώς αισθάνεστε όταν βλέπετε τα δικά σας βίντεο που λέγατε ότι διαπραγματεύονται στα τέσσερα και υποσχόσασταν όλα όσα δεν εφαρμόσατε;»

Σχετικές ειδήσεις