ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ήταν όλοι εκεί - Έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Ήταν όλοι εκεί - Έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Την έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με θέμα «Ανδρέας Γ. Παπανδρέου 1919-1996: Προσωπική και Πολιτική Διαδρομή», με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, εγκαινίασε, στο Περιστύλιο της Βουλής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, πρώην πρωθυπουργών, πολιτικών αρχηγών, συγγενών, προσωπικών και πολιτικών φίλων και στελεχών των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου.

Επίσης παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Σημίτης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρώην πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου Δήμητρα Λιάνη, ιστορικά στελέχη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, βουλευτές άλλων κομμάτων, πρώην βουλευτές κ.ά.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στα εκθέματα της έκθεσης, η οποία περιλαμβάνει αντικείμενα και ντοκουμέντα που συνδέονται με την προσωπική και πολιτική δράση του πρώην πρωθυπουργού και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2016.

Σχετικές ειδήσεις