ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Κυβέρνηση αλαλούμ – Ο Τσίπρας κρύβεται πίσω από τους υπουργούς

Μητσοτάκης: Κυβέρνηση αλαλούμ – Ο Τσίπρας κρύβεται πίσω από τους υπουργούς

Πυρά κατά της κυβέρνησης και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την εμπλοκή που παρουσιάστηκε στην σύμβαση ΟΛΠ - COSCO.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο επίσημος λόγος για τον οποίο η επικύρωση της σύμβασης ήρθε με την διαδικασία του κατεπείγοντος, λόγω του ταξιδιού του πρωθυπουργού στο Πεκίνο το Σάββατο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, «τελικά είχατε σκοπό να υπαναχωρήσετε από όσα είχατε συμφωνήσει».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστρεψε τα βέλη του κατά του υπουργού Ναυτιλίας υποστηρίζοντας πως ο κ. Δρίτσας κατέθεσε κείμενο που ανέτρεπε όσα είχε συμφωνήσει ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπονομεύει οποιαδήποτε επιχειρηματική πρωτοβουλία.
Μεταξύ άλλων αναρωτήθηκε εάν ο κ. Δρίτσας εξακολουθεί να πιστεύει όσα έλεγε το 2014, ότι το λιμάνι ανήκει στους πολίτες και είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Μάλιστα, σημείωσε πως είναι απολύτως λογικό κάποιος να διαφωνεί με την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική και να παραιτείται, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση έκανε λόγο για «δήθεν ιδεολόγους» που κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στους υπουργικούς θώκους.

«Δεν έχετε το δικαίωμα να τορπιλίζετε μία συμφωνία που συμβάλλει στην δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας. Η ζημιά έχει ήδη γίνει στην εικόνα της χώρας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έκανε λόγο για αχαλίνωτη υποκρισία από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Η ασφάλεια δικαίου προϋποθέτει οι κυβερνήσεις να τηρούν την υπογραφή τους. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του είναι η επιτομή της υποκρισίας, της αναξιοπιστίας και της αναποτελεσματικότητας», είπε.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να διώξει και τους λίγους επενδυτές που επιμένουν να θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Η συμπεριφορά αυτή εκθέτει όλη τη χώρα, σημείωσε και πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας είναι προσωπικά υπεύθυνος «και δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τους υπουργούς του και τα στελέχη του».

Σχετικές ειδήσεις