ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Κανένας δεν θέλει να έχει σχέσεις με ένα κράτος-παρωδία

Θεοδωράκης: Κανένας δεν θέλει να έχει σχέσεις με ένα κράτος-παρωδία

«Πρέπει να δείξουμε ένα υπεύθυνο, αξιόπιστο πρόσωπο και να αφήσουμε στο παρελθόν τις κουτοπονηριές», τόνισε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τους χειρισμούς της στο θέμα της κύρωσης της συμφωνίας με την Cosco, «διαλύει και τα λιγοστά ψήγματα αξιοπιστίας απέναντι στους πιθανούς ξένους επενδυτές».

«Ο υπουργός κατέθεσε ένα νομοσχέδιο με το οποίο επιχείρησε να αναιρέσει τα συμφωνηθέντα με τους Κινέζους και ενώ αναμένεται η επίσκεψη Τσίπρα στο Πεκίνο» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι όταν «αποδεικνύεται ότι οι Κινέζοι ξέρουν ελληνικά ή μάλλον "ΣΥΡΙΖΑΝΕΛιστικα" -όπως τα χαρακτήρισε- και τους καταγγέλλουν, τι κάνει η κυβέρνηση; Το μεν Μαξίμου αφήνει να εννοηθεί ότι φταίει ο υπουργός. Ο δε Δρίτσας απαντά ότι το νομοσχέδιο το επεξεργάσθηκε η γραμματεία της κυβέρνησης. Εδώ θα πρέπει να δοθεί απάντηση: Είναι το υπουργείο ή είναι το Μαξίμου;».

«Είναι σαφές ότι υποσχεθήκατε στα μουλωχτά στους εργαζόμενους, διά μέσου του κ. Δρίτσα, ότι άλλο τι λέμε στους Κινέζους και άλλο τι θα κάνουμε», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι υπήρξε τουλάχιστον δυο ετών καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με κόστος για την οικονομία. Ο Σταύρος Θεοδωράκης επικαλέστηκε εκτιμήσεις της Εθνικής Τράπεζας, ότι η ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά μπορεί να φέρει 5.1 δισ. ευρώ το χρόνο στην οικονομία, και μελέτες σύμφωνα με τις οποίες η επένδυση της Cosco μπορεί να δώσει έως 31.000 θέσεις εργασίας την περίοδο 2016-2025.

«Ένα κυρίαρχο κράτος πρέπει να διαπραγματεύεται σκληρά για να κερδίζουν περισσότερα οι πολίτες του. Όταν όμως συμφωνεί, πρέπει να τηρεί τις συμφωνίες του. Αλλιώς είναι ένα κράτος - παρωδία. Και με ένα κράτος-παρωδία κανένας δεν θέλει να έχει σχέσεις».

Σχετικές ειδήσεις