ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απίστευτο: Απαλλάχτηκε από μάρτυρας στην Εξεταστική ο Σταύρος Ψυχάρης

Απίστευτο: Απαλλάχτηκε από μάρτυρας στην Εξεταστική ο Σταύρος Ψυχάρης

Η επιστολή του Σταύρου Ψυχάρη για την κατάσταση της υγείας του και η άρνησή του να απαντήσει σε ερωτήσεις δανειοδότησης του ΔΟΛ και της Τηλέτυπος Α.Ε.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΒΑΛΕ «ΜΠΡΟΣΤΑ» Ο ΕΚΔΟΤΗΣ

Σύντομη ήταν η παραμονή του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ο Σταύρος Ψυχάρης πέρασε το κατώφλι της Εξεταστικής σήμερα (03/08/2016) στις 12:00, αναιρώντας την αρχική του πρόθεση να μην παραστεί για να καταθέσει, επικαλούμενος προβλήματα υγείας. Η Επιτροπή εξέτασε τη δυνατότητα να καταθέσει και τελικώς η συνεδρίαση διακόπηκε, με πρόφαση δυσκολίες που προέκυψαν στην επικοινωνία με τον μάρτυρα. Η Επιτροπή κατά πλειοψηφία αποφάσισε να απαλλάξει τον κ. Ψυχάρη από τη σημερινή υποχρέωση κατάθεσης.

Ο κ. Ψυχάρης στην αρχή της διαδικασίας κατέθεσε έγγραφο, στο οποίο ο εκδότης αναφερόταν στην κατάσταση της υγείας του, σημειώνοντας πως πάσχει από ήπιας μορφής Πάρκινσον και έχει υποβληθεί σε αλλαγή βαλβίδας στην καρδιά. Κατόπιν αιτήματος του προεδρείου, η επιστολή αναγνώστηκε στην Εξεταστική.

epistoli psychari

Πηγή: Twitter

Σε δεύτερη επιστολή του ο Σταύρος Ψυχάρης αναφέρει ότι δεν προτίθεται, «όπως ο νόμος το επιτρέπει, να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με τις δανειοδοτήσεις του ΔΟΛ, διότι έχει ήδη λάβει την ιδιότητα του κατηγορουμένου και έχει ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη».

«Σε ό,τι αφορά τις δανειοδοτήσεις του ΤΗΛΕΥΠΟΥ, δεν μπορώ να συνεισφέρω στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής τεχνικά στοιχεία και πληροφορίες για θέματα που δεν έχω χειριστεί, πλην όμως μπορώ να απαντήσω εγγράφως σε τυχόν εξειδικευμένες ερωτήσεις με την επικουρία ειδικών» προσθέτει.

Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής και μέλος της Επιτροπής, Νίκος Νικολόπουλος, ο μάρτυρας «έστριψε δια του αρραβώνος».

Τελικά, η Εξεταστική Επιτροπή αποφάσισε να καλέσει στις 30 Αυγούστου το σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΟΛ, Παναγιώτη Ψυχάρη.

Σχετικές ειδήσεις