ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαμός στη Βουλή: Άγριος καβγάς Παππά - Φωτήλα για τις τηλεοπτικές άδειες

Χαμός στη Βουλή: Άγριος καβγάς Παππά - Φωτήλα για τις τηλεοπτικές άδειες

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε το πρωί της Παρασκευής (23/09/2016) ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Ιάσονα Φωτήλα, για τις αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση Καλογρίτσα και το «πόθεν έσχες» του αλλά και όσα αφορούν στη διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών.

Στην εισήγησή του ενώπιον του Σώματος, ο κ. Φωτήλας, απευθυνόμενος προς τον κ. Παππά, χαρακτήρισε τον διαγωνισμό ως «φιάσκο» και ζήτησε εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό.

«Σε αυτό τον διαγωνισμό έχουν γίνει αρκετές ενστάσεις. Αυτή η διαδικασία του διαγωνισμού προστάτεψε με πολλαπλά επίπεδα ελέγχου τους συμμετέχοντες σε αυτόν. Λυπάμαι, ειλικρινά, γιατί έχει πλημμυρίσει το Διαδίκτυο με ειρωνικά σχόλια για "βοσκοτόπια και γίδια"», δήλωσε ο κ. Παππάς, λαμβάνοντας τον λόγο.

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του νομικού συμβούλου του Δημοσίου για τις τηλεοπτικές άδειες, Γιάννη Ματζουράνη, ο κ. Παππάς είπε ότι «η μέθοδος της τρομοκράτησης των δημοσίων λειτουργών είναι ντροπή όλων των καναλαρχών που στήνουνε δελτία. Αυτά τελείωσαν: όποιος θέλει κόντρα, ας έρθει εδώ στην πολιτική ηγεσία».

«Μηρυκάζετε ινσταντανέ που παίζουν στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και μιλάνε για διαγωνισμό – φιάσκο», συνέχισε απευθυνόμενος στον βουλευτή του Ποταμιού.

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε, εξάλλου, ότι «ολοκληρώνεται ο κύκλος της προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων» και πως «ο διαγωνισμός ήταν άψογος από κάθε άποψη».

Απευθυνόμενος εκ νέου στον ερωτώντα βουλευτή Φωτήλα του Ποταμιού, είπε: «Βγαίνει αυτό το αστρονομικό ποσό ως τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες και αντί να βάλετε πλάτη, ώστε να εισπραχθούν από το Δημόσιο, κάνετε ό,τι μπορείτε για το αντίθετο. Τα 246 εκατ. ευρώ δεν είναι "αέρας"».

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο κ. Παππάς είπε: «Δεν θα κάνω καμία πρόβλεψη. Το ΣτΕ έχει αποδείξει πάμπολλες φορές, με τις αποφάσεις του ότι δρά υπέρ της νομιμότητας».

Κόντρα για τις περούκες

Η κόντρα του υπουργού με τον κ. Φωτήλα πέρασε και από το πρόσφατο περιστατικό με τους μεταμφιεσμένους δημοσιογράφους. Συγκεκριμένα ο κ. Φωτήλας κάλεσε τον υπουργό Επικρατείας να κρατήσει τις περούκες γιατί «θα σας χρειαστούν όταν θα φύγετε βράδυ».

«Εσείς είστε στις μεταμφιέσεις συνηθισμένος» ανταπάντησε ο κ. Παππάς. «Δεν περίμενα να χρησιμοποιήσετε αυτό το άθλιο γεγονός που έκαναν οι καναλάρχες. Κάνετε κριτική σε εμάς και όχι στους καναλάρχες. Ντροπή. Βγαίνει αυτό το αστρονομικό ποσό για τις άδειες και αντί να βάλετε πλάτη για να εισπραχθεί μας λέτε εξυπνάδες... γίνατε ουρά συμφερόντων» συνέχισε ο υπουργός Επικρατείας απευθυνόμενος στον βουλευτή του Ποταμιού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Σχετικές ειδήσεις