ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάος στη Βουλή: Πέταξαν φυλλάδια που έγραφαν «ιδιωτικοποιήστε και τις μάνες σας»! (photo)

Χάος στη Βουλή: Πέταξαν φυλλάδια που έγραφαν «ιδιωτικοποιήστε και τις μάνες σας»! (photo)

Ο απόλυτος πανικός επικράτησε στη Βουλή όταν ο Στάθης Λεουτσάκος της Λαϊκής Ενότητας μαζί με τον Θανάση Πετράκο, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, πέταξαν από τα θεωρεία της Βουλής φυλλάδια με μια φράση του Νομπελίστα Πορτογάλου συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκου.

Το επεισόδιο διαδραματίστηκε την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, και προκάλεσε την αντίδραση και σήμανε συναγερμό στην Φρουρά της Βουλής, η οποία και απομάκρυνε τους δύο πρώην βουλευτές από τα θεωρεία της Βουλής.

«Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος...» γράφει το απόσπασμα από βιβλίο του Σαραμάγκου και καταλήγει: «Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και τη... μάνα που σας γέννησε».

Παίρνοντας τον λόγο, ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ., Βασίλης Κεγκέρογλου, είπε ότι οι δύο πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθαν στη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης που κάποτε υποστήριζαν. Ζήτησε δε, να μην τους επιβληθούν κυρώσεις, γιατί θα έπρεπε να βρίσκονται στα έδρανα της Ολομέλειας κι όχι στα θεωρεία να διαμαρτύρονται «αλλά» - όπως είπε ο κ. Κεγκέρογλου απευθυνόμενος προς τα έδρανα της πλειοψηφίας - καταφέρατε να τους εξωθήσετε εκτός της Βουλής».

Δείτε τις εικόνες στη Gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις