ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Εσείς συναντηθήκατε με τον Ψυχάρη (video)

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Εσείς συναντηθήκατε με τον Ψυχάρη (video)

Στην αντεπίθεση με σφοδρό κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα πέρασε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την πρωτολογία του Πρωθυπουργού κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαπλοκή.

Με σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησε την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι "δεν αξίζει στην χώρα μας να είσαστε εσείς ο πρωθυπουργός της".

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε με μία ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι "η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο" και συνέχισε λέγοντας ότι "κινδυνεύει από αυτούς που στο όνομα της δήθεν ρήξης με το παλιό αναπαράγει τις χειρότερες συνήθειες της Μεταπολίτευσης και παραβιάζουν το κράτος δικαίου, και αντί να ενώνουν τους πολίτες διχάζουν την κοινωνία σε μία απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους".

"Κύριε Τσίπρα έχετε ήδη αποτύχει έχετε ήδη ηττηθεί, γι΄ αυτό αντδράτε έτσι, στη συνείδηση της κοινωνίας είστε ήδη παρελθόν, μαύρο σκοτεινό παρελθόν", ανέφερε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και προσέθεσε: "Ο ελληνικός λαός δεν θα πιστέψει ξανά έναν αδίστακτο λαϊκιστή που τον εξαπάτησε για να παραμείνει με κάθε τρόπο στην εξουσία. Πρέπει να φύγετε μία ώρα αρχύτερα για να επανέλθη η κανονικότητα και όχι μόνο για να απαλλαγεί η χώρα από την πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης".

Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό τονίζοντας: "Με τον κ Ψυχάρη, εσείς δε συναντηθήκατε; - Ο κ. Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι εργάζεται κε Τσίπρα;Τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου βρήκαν σε εσάς κε Τσίπρα τον καινούριο τους πατέρα", πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωνματικής αντιπολίτευσης.

Αριστερή διαπλοκή


Συνεχίζοντας την επίθεσή του, τόνισε χαρακτηριστικά "Κοσκωτάς - Τσίπρας, ένας Ματζουράνης δρόμος. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να φτιάξετε τη δικιά σας αριστερή διαπλοκή".

Αναφερόμενος στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι ο διαγωνισμός φιάσκο για τις τηλεοπτικές άδειες είναι πρότυπο διαπλοκής και ο κ. Παππάς δε μπορεί να αντικαταστήσει το ΕΣΡ, που βάσει Συντάγματος είναι υπεύθυνο.

"Θέλατε το ΕΣΡ να μην έχει ρόλο στη ρύθμιση των αδειών, δημιουργήσατε ένα τεχνητό ολιγοπώλιο, είχατε διαλέξει τον δικό σας καναλάρχη και είναι ο ίδιος που χειροκροτούσε προεκλογικά τον κ. Παππά", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Συνεχίζοντας, αναρωτήθηκε ποιες είναι οι πραγματικές σχέσεις Σπίρτζη – Καλογρίτσα αλλά και ποιες είναι οι σχέσεις του κ. Σπίρτζη με την Attica Bank.

Στρέφοντας τα βέλη του κατά του Υπουργού Επικρατείας, ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πρόσθεσε ότι ο κ. Παππάς έκανε μέχρι και τον μεσίτη Ιθάκης για να υπερασπιστεί τον κ. Καλογρίτσα.

Απαντώντας στο επιχείρημα του Πρωθυπουργού ότι ο κ. Καλογρίτασας εξέπεσε του διαγωνισμού επειδή δεν είχε να πληρώσει, ο κ. Μητσοτάκης αντέτεινε: «Ας μην είχαν γίνει οι αποκαλύψεις και θα βλέπαμε αν έφευγε ο κ. Καλογρίτσας. Επιχειρήσατε να στήσετε ένα νέο τρίγωνο διαπλοκής. Να χρηματοδοτήσετε το ΣΥΡΙΖΑ channel με λεφτά της τράπεζας Αττικής λες & ήταν η ΣΥΡΙΖΑ Bank.»

"Ούτε στη Χούντα δεν γίνονταν αυτά"

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ανέκδοτο το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς ενώ προειδοποίησε να μην επιχειρηθεί νομοθετική ρύθμιση που θα καλύψει τον νόμο Παππά.

"Κ. Τσίπρα διαπράξατε θεσμικό ατόπημα, επιχειρήσατε να ελέγξετε την απόφαση του ΣτΕ για το νομο Παππά. Ούτε στη Χούντα δεν αμφισβητήθηκε η λειτουργία του Ανωτατου Δικαστηρίου! Το ΣτΕ κατάφερε να βγάλει εις πέρας δύσκολες αποφάσεις στο παρελθόν, δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση", πρόσθεσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Από τα πυρά του Κυράκου Μητσοτάκη δεν γλίτωσε ούτε ο πρόεδρος του ΣτΕ , ο οποίος πρόσφατα και με αφορμή τη υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών είχε δηλώσει ότι "η Δικαιοσύνη οφείλει να ακούει την κοινωνία". "Το καθήκον των δικαστών είναι να εφαρμόζουν το νόμο, όχι «να πιάνουν τον παλμό της κοινωνίας»", τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

"Δεν θα γίνουμε Βενεζουέλα"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι η ΝΔ θα υψώσει ένα ανάχωμα δημοκρατίας στα αυταρχικά της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει Βενεζουέλα της Ευρώπης. Στο σημείο αυτό υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας μέχρι και την σεξουαλική παρενόχληση από τον πρέσβη της Βενεζουέλας καλύψε, φράση που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Διορισμοί ημετέρων


Ο κ.Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι η κυβέρνηση έχε διορίσει πάνω από 27.000 "κοντινούς" της ενώ έκανε λόγο για "λίστα" Τσίπρα, μια φάμπρικα ΜΚΟ στα κέντρα Υγείας, αδιαφανή διαχείριση του προσφυγικού και σκανδαλώδη ρύθμιση για τις offshore.


"Δεν υπάρχει νομοσχέδιο σας που να μην αφορά ρουσφέτια. Όσο τα πολιτικά δεδομένα αλλάζουν προς το χειρότερο, τόσο πιο νοσηρός θα γίνεστε», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για διευκόλυνση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικία ενώ παράλληλα η κυβέρνηση εκχώρησε για 99 χρόνια τη δημόσια περιουσία.

Θεσμικές παρεμβάσεις

Στο τέλος της πρωτολογίας του ο πρόεδρος της ΝΔ αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση για την απουσία συνταγματολόγου στην επιτροπή για την συνταγματική αναθεώρηση πρόσθεσε ότι η συνταγματική αναθεώρηση είναι αντικείμενο της Βουλής.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για νοικοκύρεμα στα οικονομικά της ΝΔ, η οποία πληρώνει τα δάνεια της όπως είπε, προσθέτοντας ότι ο πρόβλημα της διαπλοκής είναι σύνθετο και χρειάζεται κοινή στρατηγική. Προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να ενισχυθούν οι δικαστικοί στη μάχη κατά της διαπλοκής, η υλοποίηση της πλήρους ηλεκτρονικοποίησης των δηλώσεων πόθεν έσχες των πολιτικών και η ενδυνάμωση της κοινωνίας ώστε να στηρίξει τη διαφάνεια, κυρίως η νέα γενιά, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κλείνοντας την ομιλία του και απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό είπε: "Προκηρύξτε εκλογές, αν τολμάτε, κ. Τσίπρα! Να δοθεί τέλος στο σημερινό κατήφορο!"

Σχετικές ειδήσεις