ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: Τσίπρας και Μητσοτάκης καλλιεργούν τον φανατισμό (vid)

Λεβέντης: Τσίπρας και Μητσοτάκης καλλιεργούν τον φανατισμό (vid)

Εικόνα μιας κοκορομαχίας χωρίς ουσία και αποτέλεσμα χαρακτήρισε στην δευτερολογία του, την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την διαπλοκή και τη διαφθορά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι καλλιεργούν κλίμα οξύτητας, φανατισμού και ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας.

Δεν ήταν εικόνα Βουλής αυτή η κοκορομαχία. Ο κόσμος δεν άκουσε να αναφέρονται στα προβλήματα του αλλά άκουσε ένα «αλληλοανάθεμα» του ενός εναντίον του άλλου», ανέφερε.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ. Λεβέντης πρότεινε, «αντί να κόβει το ΕΚΑΣ και να βάζει ΕΝΦΙΑ» όπως είπε, να υιοθετήσει την πρόταση του και να κόψει τις συντάξεις των χιλιάδων πλουσίων.

«Υπάρχει εκκρεμότητα με την κοινωνία. Πρέπει να ζητήσετε συγνώμη από την κοινωνία για αυτά που υποσχεθήκατε και δεν τηρήσατε ότι υπάρχει τρίτος δρόμος. Δεν λέει ο κόσμος ότι καταστρέψατε τη χώρα αλλά ότι του δημιουργήσατε όνειρα τα οποία γκρεμίσατε», τόνισε ο κ. Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης επιτέθηκε και στον πρόεδρο της ΝΔ, κατηγορώντας τον ότι δεν παρουσίασε κανένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και υποστήριξε ότι την εικόνα του την γκρεμίζει η πολιτική που εφάρμοσε τα προηγούμενα χρόνια το κόμμα του και τον επέκρινε γιατί εμφανίστηκε να αυτοεπαινείται για τα πτυχία του.

«Στην πράξη αποδεικνύεται η ικανότητα του πολιτικού όσα πτυχία και να έχει. Κοινή λογική θέλει η πολιτική», σημείωσε.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πρόσθεσε ότι τα ίδια 9 σημεία της πρότασης του που έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα, τα ίδια θα δώσει και στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός.

«Καμία σύνταξη πάνω από 1500 ευρώ αν θέλουμε να λύσουμε το ασφαλιστικό γιατί αυτός ο νόμος δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά αναβάλει τον θάνατό του», υποστήριξε.

Σχετικές ειδήσεις