ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέμος Αναστασιάδης: Όλα τα δάνεια που έχει λάβει το «Πρώτο Θέμα» είναι διαφανή και εξυπηρετούνται

Θέμος Αναστασιάδης: Όλα τα δάνεια που έχει λάβει το «Πρώτο Θέμα» είναι διαφανή και εξυπηρετούνται

«Τα πέντε τελευταία χρόνια στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ είναι κερδοφόρα. Πληρώνουμε όλα τα δάνεια. Δεν θα υπάρξει κανένας νομικός ή άλλος τρόπος για να μας κλείσουν. Θα μείνουμε ανοικτοί και θα βοηθήσουμε και τα άλλα μέσα να μην κλείσουν»,τόνισε ο Θέμος Αναστασιάδης στο κλείσιμο της μαραθώνιας κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια που έχουν δοθεί σε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης.

«Όλα τα δάνεια των εταιρειών του ομίλου είναι απολύτως νόμιμα, διαφανή και εξασφαλισμένα, καλύπτονται από ενεχυριάσεις και εγγυήσεις και είναι εξυπηρετούμενα από την αρχή μέχρι σήμερα και διαβεβαιώνω θα καλύπτονται και μέχρι τέλους» δήλωσε ο Θέμος Αναστασιάδης, πρόεδρος του Ομίλου «Πρώτο Θέμα». Επίσης, πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στους εργαζόμενους και τους προμηθευτές μας κάθε μήνα, πληρώνουμε την Εφορία και τα ασφαλιστικά μας ταμεία, συνέχισε ο κ. Αναστασιάδης, που κατέθετε επί επτά ώρες ενώπιον των μελών της Εξεταστικής.

«Όλα τα δάνειά μας είναι εξασφαλισμένα, πλήρως ενήμερα και όσο και να ψάξετε δεν θα βρείτε τίποτα σατανικό. Για να μπορούμε να εξυπηρετούμε τις υποχρεώσεις μας από το 2010 μέχρι το 2014 βάλαμε από την τσέπη μας το συνολικό ποσό των 12,5 εκατ. ευρώ κι αν χρειαστεί θα βάλουμε κι άλλα. Σας το δήλωσαν γραπτώς εδώ στην Εξεταστική Επιτροπή ότι είμαστε μια καλή εταιρεία που πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο τέως κεντρικός τραπεζίτης Γιώργος Προβόπουλος, ο ελεγκτής της ΤτΕ κ. Πάσχας και τέσσερις μεγάλοι τραπεζίτες, οι κύριοι Πουλόπουλος, Φραγκιαδάκης, Μαντζούνης και Καραβίας. Πώς θα σας φαινόταν αν σας πω ότι έχουμε εξασφαλισμένη την καταβολή των δανείων για τα επόμενα δύο χρόνια;

Οι δόσεις των δανείων μας είναι ουσιαστικά προπληρωμένες έως το 2019 με ενέχυρο μετρητά εξ ιδίων κεφαλαίων των μετόχων, ύψους 7 εκατ.ευρώ, τα έσοδα από την κυκλοφορία της εφημερίδας μας που είναι 150.000 ευρώ την εβδομάδα και άλλες προσωπικές και εταιρικές εγγυήσεις (έσοδα διαφημίσεων)» τόνισε ο Θέμος Αναστασιάδης.

«Το δάνειο δεν είναι κακό πράγμα. Κακό πράγμα είναι να μην το εξυπηρετείς. Είμαστε το μόνο μέσο ενημέρωσης που ξεπληρώνει όχι μόνο τους τόκους αλλά και το κεφάλαιο» συνέχισε ο εκδότης της εφημερίδας απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του σημείωσε: «Έχω υποστεί τους περισσότερους ελέγχους από οποιονδήποτε άλλο δημοσιογράφο μετά τον εμφύλιο».

«Δεν έχουμε άλλες δουλειές. Μόνο την εφημερίδα και εγώ την εκπομπή. Στην εφημερίδα κοιτάμε -επειδή γνωρίζουμε ότι μας παρακολουθούν οι πάντες- να έχουμε τα πάντα σε πλήρη τάξη. Δεν υπάρχει Μέσο με καλύτερες εγγυήσεις από εμάς» ανέφερε.

«Μέσα στις σημερινές συνθήκες καταστροφής το "Πρώτο Θέμα" εξακολουθεί να έχει μικρά κέρδη» τόνισε ο Θέμος Αναστασιάδης.

«Ποτέ δεν διαπραγματεύτηκα οικονομικές συναλλαγές και δανειοδοτήσεις ούτε παρενέβη πολιτικό πρόσωπο για τις δανειοδοτήσεις του ομίλου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Θέμος Αναστασιάδης ανέφερε ότι όλα τα στοιχεία για τα οικονομικά του Ομίλου ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ έχουν σταλεί στην Εξεταστική Επιτροπή και από την εταιρεία και από τις τράπεζες.

Σχετικές ειδήσεις