ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολυνομοσχέδια - Βουλή: Τρέχει και δεν φτάνει η κυβέρνηση με φόντο την αξιολόγηση

Πολυνομοσχέδια - Βουλή: Τρέχει και δεν φτάνει η κυβέρνηση με φόντο την αξιολόγηση

Ειδήσεις | Βουλή | Αξιολόγηση: Με διαδικασίες – εξπρές εισάγει η κυβέρνηση από σήμερα, Δευτέρα (28/11/2016), μέχρι και την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017, στις 10 Δεκεμβρίου, τρία πολυνομοσχέδια, σε μια προσπάθεια να προλάβει να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση στο πλαίσιο του Μνημονίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το πρώτο πολυνομοσχέδιο, για την «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό και λοιπές διατάξεις», εισάγεται αύριο, Τρίτη (29/11/2016), προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

Παράλληλα, το δεύτερο πολυνομοσχέδιο, με τον τίτλο «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας» που ουσιαστικά περιλαμβάνει την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ - μέρος δεύτερο με την οποία επανακαθορίζεται το σύστημα αδειοδότησης των επιχειρήσεων, θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια μεθαύριο, Τετάρτη (30/11/2016).

Την ίδια ημέρα ή το αργότερο την επομένη, δηλαδή την Πέμπτη, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ακόμα ένα πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με προαπαιτούμενα, το οποίο πιθανότατα θα περιλαμβάνει τον πτωχευτικό κώδικα κ.λπ.

Στόχος είναι να αρχίσει η επεξεργασία του εν λόγω νομοσχεδίου αυτή την εβδομάδα στην αρμόδια επιτροπή αλλά όχι να έχει ψηφιστεί έως τις 5 Δεκεμβρίου στην Ολομέλεια, όπως ισχύει για τα δύο παραπάνω.

Τέλος, την Πέμπτη (01/12/2016) έχει προγραμματιστεί και η ψήφιση για την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας περί εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής τους καταγωγής, διαμόρφωσης γενικού πλαισίου για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση και την εργασία και άλλες διατάξεις.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για την αξιολόγηση

Σχετικές ειδήσεις