ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν Τσακαλώτος με Οικονόμου: «Μην κάνετε σαν κυριούλες!»

«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν Τσακαλώτος με Οικονόμου: «Μην κάνετε σαν κυριούλες!»

Ειδήσεις | Προϋπολογισμός 2017: Άγριος καβγάς ξέσπασε σήμερα, Παρασκευή (09/12/2016) στην Ολομέλεια της Βουλής, ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2017.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο κ. Οικονόμου, σχολιάζοντας την παροχολογία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά το διάγγελμα της Πέμπτης (08/12/2016), είπε: «Κόψατε 3,5 δισ. και τώρα δίνετε 600 εκατ. και το λέτε αυτό κοινωνική πολιτική και δεν ντρέπεστε.. Αυτό είναι έντιμο;».

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Τσακαλώτο, ο οποίος ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού, λέγοντας: «Δεν ξέρετε να διαβάζετε σωστά τον Προϋπολογισμό», ενώ εν συνεχεία του είπε: «Καταλαβαίνω τον θυμό σας και εγώ εάν θα είχα φύγει από το ΠΑΣΟΚ, για να μην ψηφίσω το πρώτο μνημόνιο και είχα πάει στην ΔΗΜΑΡ και μετά στη ΝΔ για να λέω να μειώσουμε τους φόρους, τον ίδιο θυμό θα είχα μαζί σας. Τα συγχαρητήρια μου».

Στον υπουργό Οικονομικών απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ: «Τι είπα ο δόλιος, διάβασα τα έσοδα και εσείς με πάτε στα έξοδα. Δεν τα ξέρετε αυτά, εσείς δεν έχετε διαβάσει τον Προϋπολογισμό; Ζητήστε από τους συνεργάτες σας να σας τα δείξουν. Mπορεί να έχω κάποιο έντονο ύφος αλλά προσέξτε, εδώ στην αίθουσα δεν έχω μιλήσει προσωπικά για κανένα και έχω πολλούς φακέλους για την πορεία του καθένα και θα μπορούσα να μιλήσω και εγώ για τα προσωπικά σας κύριε Τσακαλώτε. Ο καθένας μας όμως κρίνεται. Οπότε μην κάνετε σαν κάτι κυριούλες, αφήστε τα αυτά, άντε επιτέλους».

Στο ίδιο ύφος ο κ. Τσακαλώτος ανταπάντησε στον βουλευτή λέγοντας: «Δεν ξέρετε να διαβάζετε τον Προϋπολογισμό. Οι συνεργάτες μου είναι διαθέσιμοι σήμερα το πρωί, το απόγευμα και αύριο να σας κάνουν μαθήματα για να τον καταλάβετε».

Ακολούθησε πανδαιμόνιο μέσα στην Ολομέλεια, με τον προεδρεύοντα να καταφέρνει να ηρεμήσει τα πνεύματα, ύστερα από πάμπολλες παρατηρήσεις.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τον Προϋπολογισμό

Σχετικές ειδήσεις