ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στις 15:00 το εισηγητικό πόρισμα της Εξεταστικής για τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων

Βουλή: Στις 15:00 το εισηγητικό πόρισμα της Εξεταστικής για τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων

Ειδήσεις | Εξεταστική Επιτροπή: Στις 15:00 αναμένεται, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τη νομιμότητα της δανειοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ από τράπεζες, Αντώνη Μπαλωμενάκη, να γνωστοποιηθεί το εισηγητικό πόρισμα της πλειοψηφίας που έχει παραδοθεί σε όλα τα κόμματα, προκειμένου να το μελετήσουν και να κάνουν τις δικές τους προτάσεις, εν όψει της κατάθεσης του τελικού πορίσματος την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο σχέδιο του πορίσματός τους, τα μέλη της Εξεταστικής του ΣΥΡΙΖΑ θα καταλογίζουν πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των τραπεζών, ενώ θα κάνουν λόγο για σοβαρές παραβιάσεις του τραπεζικού δικαίου με χορηγήσεις δανείων χωρίς επαρκείς τραπεζικές εγγυήσεις.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα ΜΜΕ θα καταλογίζονται βαριά πλημμελήματα, πρακτικές ιδιοποίησης τραπεζικών δανείων και χρήση τους για άλλους σκοπούς.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις δανειοδοτήσεις κομμάτων θα καταγράφονται, μεταξύ άλλων, σοβαρές παραλείψεις, κυρίως στις πολλαπλές εκχωρήσεις μελλοντικών κρατικών ενισχύσεων σε πολλές τράπεζες.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων

Σχετικές ειδήσεις