ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Κυβερνητική επέλαση στα ΜΜΕ

Θεοδωράκης: Κυβερνητική επέλαση στα ΜΜΕ

Πυρά κατά της κυβέρνησης ότι επιχειρεί να χειραγωγήσει πλήρως τα Μέσα Ενημέρωσης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ποταμιού ο οποίος μίλησε τελευταίος από τους πολιτικούς αρχηγούς στην προ ημερησία διατάξεως συζήτηση για το αγροτικό.

Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης έκανε λόγο για κυβερνητική επέλαση στα ΜΜΕ, με μοχλό ελεγκτικές και διωκτικές Αρχές, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει την υπόθεση στα χέρια της, αναλαμβάνοντας η ίδια πλέον τους δημοσιογραφικούς ομίλους.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι είναι σημαντικές συμπτώσεις «ο Ψυχάρης να περάσει την πόρτα του ανακριτή αφού παρέδωσε τον ΔΟΛ και η κ. Δούρου έδωσε την ανάπλαση του Φαληρικού Δέλτα στον Μπόμπολα».

«Ελπίζω, οι δημοσιογράφοι να αντισταθούν», ανέφερε. «Είμαστε μπροστά σε μία κυβερνητική επέλαση στα ΜΜΕ. Ο στόχος είναι να μιλούν όλοι με μία φωνή, ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ, τώρα και στα ΜΜΕ. Νέα διάσταση στην επικοινωνία. Νέα διάσταση στη διαπλοκή», πρόσθεσε.

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε αναφορά στα όσα έχει υποστηρίξει ο δημοσιογράφος Άρης Δαβαράκης, τις δικαστικές προσφυγές του Πάνου Καμμένου και την αντιδικία του με τον γελοιογράφο Άρη Δαβαράκη. «Τη Δευτέρα η Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ παραδίδει το πόρισμά της. Και- ω του θαύματος! -δεν υπάρχει καμία πολιτική ευθύνη για κανέναν. Όλα αυτά που λέγατε για το τρίγωνο της διαπλοκής Media-Τράπεζες-Κόμματα ήταν όλα ψέματα; Είναι όλοι αθώοι; Κανείς υπεύθυνος; Πού είναι οι αποκαλύψεις με τις οποίες απειλούσατε τους προκατόχους σας στην εξουσία; Για τα θαλασσοδάνεια και τις χαριστικές ρυθμίσεις», τόνισε.

Αναφερόμενος στα αγροτικά ζητήματα, ο Σταύρος Θεοδωράκης επισήμανε πως «αν θέλουμε να μην σβήσει ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση θα πρέπει να δεσμευτούμε σε εθνικό επίπεδο πως θα περιορίσουμε:

- το ΦΠΑ αγροεφοδίων
- το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και αγροτικού πετρελαίου ώστε να πλησιάσουμε τους ευρωπαϊκού Μέσους Όρους
- τη φορολογία

Εφαρμόσατε στους αγρότες βιβλία εσόδων - εξόδων χωρίς έλεγχο της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής.

Ο πρωθυπουργός - με μεγάλη καθυστέρηση όπως συμβαίνει συνήθως - είπε σήμερα, ότι θα ξαναδούμε το φόρο στο κρασί και τον ΦΠΑ σε ορισμένα εφόδια. Παραδέχεστε εμμέσως ότι μέχρι σήμερα η πολιτική σας έχει φέρει αύξηση της φοροδιαφυγής και αύξηση της αδήλωτης εργασίας. Υπερφορολογείτε τους νομοταγείς και μειώνετε τα κρατικά έσοδα. Ελλάδα δηλαδή», συμπλήρωσε.

«Το πολιτικό σύστημα εδώ στην Αθήνα πρέπει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να παραχθεί πλούτος στην περιφέρεια. Κομβικής σημασίας είναι η υιοθέτηση κινήτρων και αντικινήτρων για να υπάρξουν νέα ισχυρά συλλογικά σχήματα (ομάδες και οργανώσεις παραγωγών). Το φορολογικό σύστημα πρέπει να μην αποτρέπει τους παραγωγούς από το να παράγουν υπερφορολογώντας το στάρι. Καταλήγεις σαν χώρα να έχεις ψωμί από εισαγόμενο στάρι», υπογράμμισε.

Σχετικές ειδήσεις