ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας σε Τσίπρα: Έχετε χάσει τη λαϊκή πλειοψηφία

Δένδιας σε Τσίπρα: Έχετε χάσει τη λαϊκή πλειοψηφία

Την απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία, υπενθύμισε προς τον Αλέξη Τσίπρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας στις αναφορές του για την απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από την αίθουσα.

Ο κ. Δένδιας υποστήριξε ότι τότε η ΝΔ δεν είχε κάνει καν θέμα γι' αυτό, σεβόμενη τον θεσμικό ρόλο του πρωθυπουργού και ζήτησε να αποδίδεται και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ίδιος σεβασμός.

«Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται εκτός της χώρας για θεσμική υποχρέωση, όπως και ο ίδιος λείψατε για θεσμική σας υποχρέωση. Ουδέποτε σας κατηγορήσαμε γι' αυτό και ουδέποτε δημιουργήσαμε θέμα γι' αυτό» είπε.

Σε παρέμβασή του μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, ο Νίκος Δένδιας καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι δεν απάντησε στα όσα έθεσε η ΝΔ για τα θέματα της εξεταστικής για την Οικονομία και -«παρά την ηχηρή παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού»- ούτε για το αν συμφωνεί η πλειοψηφία στο να συσταθεί προανακριτική για τον Παύλο Πολάκη, ενώ είπε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ανέφερε κουβέντα για τη «σωρεία των χαριστικών διατάξεων» που ο ίδιος ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απαρίθμησε κατά την τοποθέτησή του.

Καταλήγοντας τη σύντομη τοποθέτησή του ο Νίκος Δένδιας, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: «Είναι προφανές ότι διαθέτετε κοινοβουλευτικό ρεαλισμό, αφού επί λέξει είπατε "όσο έχουμε ακόμη την κοινοβουλευτική πλειοψηφία". Έτσι, δείχνετε να έχετε αντιληφθεί ότι τη λαϊκή πλειοψηφία δεν την έχετε πλέον».

Σχετικές ειδήσεις