ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστική για την Υγεία: Πρώτος μάρτυρας ο Μαρτίνης για το σκάνδαλο του «Ερρίκος Ντυνάν»

Εξεταστική για την Υγεία: Πρώτος μάρτυρας ο Μαρτίνης για το σκάνδαλο του «Ερρίκος Ντυνάν»

Τον κύκλο των καταθέσεων στην Εξεταστική Επιτροπή, η οποία διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας την περίοδο 1997 – 2014, θα ανοίξει ο προφυλακισμένος πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του νοσηλευτηρίου «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης.

Στη σημερινή (31/05/2017) συνεδρίαση της Επιτροπής αποφασίστηκε ο κατάλογος των πρώτων οκτώ μαρτύρων. Μεταξύ αυτών, εκτός από τον Ανδρέα Μαρτίνη, είναι και τα πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Ερρίκος Ντυνάν», Αλέξανδρος Πανεθυμιτάκης και Βασίλης Στεργίου.

Ειδικά για τη μεταγωγή από τις φυλακές Κορυδαλλού, τη φρούρηση και κατάθεση του Ανδρέα Μαρτίνη, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, διευκρίνισε ότι θα τηρηθούν όλα όσα προβλέπονται στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. «Ο κ. Μαρτίνης που αυτές τις ημέρες είναι υπό νοσηλεία, θα έρθει να καταθέσει στη Βουλή χωρίς χειροπέδες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλωμενάκης. Η κατάθεση αναμένεται στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, την ερχόμενη Πέμπτη (08/06/2017).

Σχετικές ειδήσεις