ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είστε ή ψεύτες ή άσχετοι

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είστε ή ψεύτες ή άσχετοι

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, στην ομιλία του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την Υγεία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ο νόμος της δεν πατάει πάνω στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην πρωτοβάθμια περίθαλψη των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Επ' αυτού έφερε ως παράδειγμα τον νόμο 4238 του Φεβρουαρίου του 2014 και είπε, μεταξύ άλλων, ότι διασφάλιζε αρμονική συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. «Αυτό επί της αρχής σάς ενοχλεί βαθιά. Το αντικαθιστάτε με μία φαραωνική δομή που είναι περιττή» τόνισε, επισημαίνοντας πως «σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου οι δημόσιες υπηρεσίες δεν παρέχονται υποχρεωτικά από δημοσίους υπαλλήλους».

«Ούτε εσείς ξέρετε πόσες προσλήψεις απαιτούνται για την υλοποίηση της πρότασής σας», συμπλήρωσε και σχολίασε πως οι ευρωπαϊκοί πόροι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για δράσεις στον τομέα της υγείας.

«Οι ευρωπαϊκοί πόροι είναι αναπτυξιακοί και όχι για να χρηματοδοτούν επ' άπειρο το πελατειακό κράτος που πάει να φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο θέμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τα ραντεβού των ασθενών. Όπως υποστήριξε, με το υφιστάμενο σύστημα από 1-1-2017 κλείστηκαν 3.584.143 ραντεβού και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας 106.688. «Σταματήστε να κοροίδεύετε τους πολίτες... Και μετά στεναχωριέστε όταν σας λέμε ψεύτες... ή ψεύτες είστε ή άσχετοι», σημείωσε.

Επίσης, κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ότι με υπουργική απόφαση που υπέγραψε στις 28-7-2017 καταργούνται οι ποινές για όσους έκλεβαν τον κράτος μέσω του ΕΟΠΥΥ. «Κλείνετε τα μάτια σε κάθε είδους διαφθορά» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως θα ήθελε να ήταν στην αίθουσα ο κ. Τσίπρας να απαντήσει για όλα αυτά.

Σχετικές ειδήσεις