ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Δεν μου τράβηξαν το αφτί στις Βρυξέλλες

Τσακαλώτος: Δεν μου τράβηξαν το αφτί στις Βρυξέλλες

Να... διασκεδάσει τις εντυπώσεις σχετικά με τις απαιτήσεις των δανειστών επιχείρησε ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Τσακαλώτος προσήλθε αιφνιδιαστικά στην Ολομέλεια και επιχείρησε να αντικρούσει, τις πληροφορίες που ήθελαν τους δανειστές να έχουν εκφράσει ενστάσεις για αστοχίες στις δεσμεύσεις για την εκπλήρωση προαπαιτούμενων.

«Είναι ανακούφιση να βλέπετε ότι δεν μου έχουν μεγαλώσει τα αυτιά μου γιατί διαβάζω ότι πήγα Βρυξέλλες και μου τράβηξαν τα αυτιά για ιδιωτικοποιήσεις και προαπαιτούμενα, για καθυστερήσεις και για το ότι έχουμε κάνει νόμους χωρίς να τους έχουμε ενημερώσει», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει με έμφαση πως «τίποτα από όλα αυτά δεν έγιναν στις Βρυξέλλες και κανείς δεν τράβηξε τα αυτιά σε εμένα ή στον Χουλιαράκη».

Πρόσθεσε μάλιστα στο ίδιο ύφος πως για το εν λόγω νομοσχέδιο «δεν υπάρχουν αντιρρήσεις από Μοσκοβισί, άρα τα αυτιά μου είναι στη θέση τους όπως τα έχετε αγαπήσει. Το νομοσχέδιο είναι μέρος του στρατηγικού μου σχεδίου».

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «δικαιωματικό» διότι διευρύνει τα δικαιώματα των εργαζομένων και υπογράμμισε ότι είναι μέρος της στρατηγικής εξόδου από την κρίση. «Το νομοσχέδιο το έχουμε δείξει στους θεσμούς. Μπορεί να έχουν κάποιες αντιρρήσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα το πάρουμε πίσω», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Σχετικές ειδήσεις